Повернутися після поразки від Ф'юрі. 5 суперників для Вайлдера

Оглядач Sport.ua підібрав суперників для повернення на ринг екс-чемпіона світу

Деонтей Вайлдер був жорстко побитий в реванші Тайсоном Ф'юрі, що коштувало йому поясу чемпіона WBC у суперважкому дивізіоні. Якось виправдати свою поразку Вайлдеру вкрай складно, він особливо нічого не показав за неповні сім раундів, двічі був збитий з ніг, і в підсумку його кут зупинив одностороннє побиття. Деякі фанати після такого можуть вважати, що вихід на пенсію - єдине правильне рішення Вайлдера. Але не будемо списувати з рахунків того, хто ще зовсім недавно був найстрашнішим хлопцем у хевівейті.

Так що далі з «Бронзовим бомбардувальником»? У нього тільки одна поразка за плечима і 34 роки - зовсім не пенсійний вік для суперважкої ваги.

Sport.ua представляє п'ятірку претендентів на роль суперника Вайлдера по його камбеку в ринг.

Тайсон Ф'юрі

У контракті на реванш Вайлдер vs Ф'юрі був пункт про негайний третій поєдинок, причому ним могла скористатися кожна зі сторін у разі поразки.

Вайлдер за третій бій отримає 40% від загального гонорару, і навіть незважаючи на менший шматок пирога, це може бути його найбільшим чеком на сьогоднішній день. Тому Вайлдер може перешкодити проведенню всіма очікуваного поєдинку Ф'юрі з Ентоні Джошуа, якщо американець скористається своїм правом на третій бій.

Адам Ковнацьки

Боксер Premier Boxing Champions Адам Ковнацьки, що нині набирає обертів, є одним з гідних претендентів у хевівейті, однак зараз його шанси отримати в суперники Ф'юрі або Джошуа вкрай малі.

Вайлдер і Ковнацьки боксують в одній телемережі і рано чи пізно вони б все одно зустрілися. 7 березня на поляка чекає бій з Робертом Хеленіусом, якого він зобов'язаний проходити. Дата цього поєдинку відмінно узгоджується з графіком Вайлдера.

Бій Вайлдер vs Ковнацьки має сенс для обох. Ковнацьки отримає можливість піднятися істотно вище, а у Вайлдера буде шанс відновити авторитет, який він втратив після програшу Ф'юрі.

Переможець бою Вайт - Повєткін

На початку травня Ділліан Вайт боксує з Олександром Повєткіним. Багато хто вже записує останнього в переможені, однак «Російський витязь» - майстерний суперважковаговик, який в минулому створював проблеми іншим топам, включаючи Джошуа.

У Вайта є свої недоліки, це стосується концентрації і витривалості, тому він може бути вразливим. Але якщо він пройде Повєткіна, то його бій проти Вайлдера буде таким же доречним, як і вищезгаданий бій з Ковнацьки.

Вайт - тимчасовий чемпіон WBC, що говорить про його можливість зустрітися з Ф'юрі. Але якщо в разі перемоги над Повєткіним він не зможе отримати бій з чемпіоном WBC, то Вайлдер - це наступний найкращий варіант для нього. Вайлдер все ще є однією з головних зірок суперважкої ваги.

Що стосується Повєткіна, то бій росіянина з Вайлдером також виглядає солідно, тим більше, що у цього є передісторія. У 2016 році Вайлдер ледь не відбоксував із Повєткіним у Москві, завадило те, що Олександр був спійманий на використанні забороненого мельдонію, і бій зірвався.

Енді Руїс

Вайлдер був критично налаштований по відношенню до Руїса через його повну неготовність до реваншу з Джошуа в грудні 2019 року. Тепер обидва боксери зализують рани після принизливих поразок, і їхнє зіткнення в рингу може стати інтригуючим. Переможець виявиться у вигідному положенні і зможе швидко отримати шанс повернутися на боксерський Олімп.

Очевидно, що Вайлдер міг би кинути виклик Ф'юрі в бою за титул, який він тільки-но втратив, але спочатку провести один-два бої проти менш небезпечних суперників - концепція, яка має логіку.

Джозеф Паркер

Ще один відносно безпечний суперник для Вайлдера для набуття впевненості. Паркер є першим боксером, який переміг Енді Руїса. Колишній чемпіон WBO програвав тільки гідним і тільки за очками. Це були Джошуа і Вайт, причому останній в 12-му раунді мав усі шанси бути фінішованим новозеландцем. Багато вболівальників були б не проти побачити битву стійкого і агресивного Паркера проти Вайлдера, якого охрестили одним з найжахливіших панчерів в історії боксу.

Сергей ЛЕБЕДЄВ

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 15:09 3

У матчі-відповіді проти мюнхенців у старті вийде Андрій Лунін

Коментарі