Деонтей Вайлдер – Тайсон Ф'юрі. Прогноз і анонс на бій

Великий бій побачать глядачі в ніч з 22 на 23 лютого в Лас-Вегасі

В ніч з 22 на 23 лютого в Лас-Вегасі американський суперважковаговик Деонтей Вайлдер (42-0-1, 41 KO) у великому бою захищатиме пояс чемпіона світу за версією WBC. Вдруге його суперником буде британський боксер Тайсон Ф'юрі (29-0-1, 20 KO). Бій очікується приблизно о 07:00 ранку неділі за київським часом. Поєдинок на території України покаже сервіс Megogo.

Перша дуель

У першому поєдинку боксерів в грудні 2018 року було зафіксовано нічию. Ф'юрі, який володів деякою перевагою, двічі побував в нокдауні, але зміг пройти повну дистанцію в тому бою з Вайлдером. У 12-му раунді британець, здавалося, не підніметься після нокдауну, але знайшов в собі сили встати. За підсумками підрахунку суддівських записок була присуджена нічия (113-113, 115-111, 112-114).

Що було потім

Після нічийного бою обидва бійці з'явилися на рингу два рази.

Ф'юрі отримав вигоду зі своєї нової слави в США, двічі бився в Лас-Вегасі, а також виступив в широко розрекламованому шоу в рестлінгу WWE. Він виграв обидва свої поєдинки, нокаутом у другому раунді у німця Томі Шварца, але лише за очками у шведа Отто Валліна. Та й в шоу рестлінга Ф'юрі програти ніяк не міг, отримавши великі гроші ($15 млн) за 10 хвилин перекидань туди-сюди.

Вайлдер тим часом двічі захищав свою корону WBC, перемігши Домініка Брізіла і Луїса Ортіса нокаутом в 1-му і 7-му раундах відповідно. Обидва боксери з моменту першого бою постаріли на рік. 34-річний Бронзовий бомбардувальник на три роки старший за Циганського короля, якому 31.

Призові за бій

Атлетична комісія штату Невада повідомила про гарантований гонорар для учасників вечора боксу в Лас-Вегасі 22 лютого. Лідерам суперважкого дивізіону точно заплатять по 5 млн доларів.

За даними журналіста ESPN Дена Рафаеля, крім офіційного «смішного» гонорару Вайлдер і Ф'юрі гарантовано отримають ще по 25 млн доларів, а також відсоток від продажу трансляції бою за системою PPV.

Цитати перед боєм

Тайсон Ф'юрі: «Я забезпечив Вайлдеру найбільший чек в його кар'єрі, я вивів його на найбільшу сцену. Деонтей зобов'язаний мені всім, що у нього є. Я вивів його на цей рівень, це другий топовий бій Вайлдера.

Деонтей спробує влучити правою рукою. Якщо я досить дурний, щоб пропустити його удар, то заслуговую поразки. У першому бою я завалився на настил, але показав, що є справжнім бійцем. Якщо Вайлдер не зможе мене прикінчити, я його з'їм. Не секрет, що я націлений на нокаут. Саме тому я найняв Шугара Хілла і повернувся в зал Kronk. Того, що я зробив у першому бою, безумовно, було недостатньо».

Деонтей Вайлдер: «Ф'юрі не слід говорити про те, що він привів мене у великий бокс. Якщо він буде це робити, то я відвантажу йому ляпаса. Ніколи не забувай, що коли я знайшов тебе, ти сидів на коксі. Ти нагадував величезний будинок і думав про самогубство.

Ніколи не забувай, хто привів тебе у великий бокс. Я повернув тебе, витягнув назад. Я поклав їжу на твій стіл, щоб твоя родина була сита. І я знову це роблю, вже вдруге. Тільки я продаю платні трансляції та квитки. Глядачі прийдуть, щоб подивитися на мене».

Жарти перед боєм

Циганський король пожартував про маму свого суперника, але Бронзовий бомбардувальник знайшов що відповісти.

Вайлдер сказав: «Я - номер 1, а ти - номер 2». Хто, на твою думку, номер один? Ф'юрі відповів: «Я». Вайлдер: «А хто другий номер?» Ф'юрі: «Твоя мама». Вайлдер: «Моя мама заслуговує бути першим номером».

Дуель поглядів

19 лютого Вайлдер і Ф'юрі провели дуель поглядів, на якій покричали і трохи поштовхали один одного.

Через бійку Атлетична комісія штату Невада навіть прийняла рішення про скасування фінальної дуелі поглядів, яка повинна була відбутися після церемонії зважування.

Прогноз і анонс на бій

В такому мегафайті можливий будь-який варіант розвитку подій, не виключена навіть друга нічия. Зробити вибір на одного з боксерів вкрай складно, і на нього в таких подіях впливає не холодний розрахунок, а симпатія чи антипатія до спортсменів.

Хід бою-реваншу може бути схожий з другим поєдинком Вайлдера з Ортісом, коли пасивний Деонтей вирубив опонента одним ударом в 7-му раунді. Діючи другим номером, Вайлдер буде терпляче вичікувати, коли Ф'юрі розкриється, щоб нанести свого нищівного удару. Якщо йому вдасться, на цей раз Ф'юрі не встане з колін.

Рекомендована ставка на бій - дострокова перемога Деонтея Вайлдера.

Файткард боксерського вечора:

Деонтей Вайлдер - Тайсон Ф'юрі
Чарльз Мартін - Джеральд Вашингтон
Емануель Наваррете - Джео Сантісіма
Амір Імам - Хав'єр Моліна
Айзек Лоу - Альберто Гевара
Субріель Матіас - Петрос Ананян
Себастьян Фундора - Деніел Льюїс
Габріель Флорес - Метт Конвей
Роландо Ромеро - Артур Ахметов
Віто Мелніцьки - Корі Чемпіон

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 18:48 1

Мічел побоюється, що команду залишить велика кількість провідних футболістів

Коментарі