Холанд наблизив Боруссію Дортмунд до виходу в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Норвезький форвард зумів оформити дубль у поєдинку з напруженою розв'язкою

Протистояння в Мадриді, безумовно, увібрало до себе більшу частину уваги в перший ігровий день 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА зразка сезону 2019/20, однак паралельним курсом стартувала не менш цікава баталія в Німеччині. Дортмундська «Боруссія» приймала на поле «Зігналь-Ідуна-Парк» одного з «тіньових» фаворитів головного європейського клубного змагання - французький ПСЖ.

Дивувати колективи почали ще до свистка арбітра про початок зустрічі, коли оголосили стартові склади на майбутній поєдинок. Головний тренер парижан, Томас Тухель, вирішив зіграти від противного, і виставив своїх футболістів в аналогічній супернику розстановці - 3-4-3. Ідея, можливо, на папері здавалася не такою вже й поганою, проте ПСЖ, через брак належного досвіду гри за такою схемою, не зміг протистояти «джмелям» навіть в першій частині зустрічі.

На щастя для «червоно-синіх», у стартовій чверті двоматчевого протистояння їм вдалося зберегти ворота в недоторканності. «Боруссія» мала проблеми в завершальній третині поля, де Холанду ніяк не вдавалося знайти вдалу позицію перед чужими воротами. Кілька контратак колективу Люсьєна Фавра сходили нанівець лише з однієї причини - норвезький форвард і Джейдон Санчо не могли між собою поділити клаптик футбольного поля.

Наступальні дії ПСЖ не проводив, а два неточно виконаних Неймаром штрафних (один з яких був пробитий практично від центру поля) залишилися рідкісним доказом присутності тріо атаки парижан в грі. Але таким був лише перший тайм. Активність гостей зросла в завершальні півгодини зустрічі, а на ворота Бюркі миттєво посипалися удари від Мбаппе і Неймара.

Витримавши ситуативне загострення від опонентів, «Боруссія» вдало вийшла в позиційний наступ, який було завершено ударом Геррейру з центра штрафного майданчика в ноги Маркіньоса, що стояв на шляху польоту м'яча. І тут вже зіграло вміння Холанда знаходити шанси навіть в напівмоментах у чужому штрафному. Добити м'яч в сітку порожніх воріт з кількох метрів було не складно.

Однак ПСЖ залишався душею і тілом у грі. Тим більше, Мбаппе почав набирати відмінний хід. Його прорив повз трьох суперників на правому фланзі закінчився прострілом поперек воротарського, після якого Неймар міг забігати з м'ячем через лінію воріт.

Не минуло й кількох хвилин, як Холанду знову доставили м'яч на вхід до штрафного, а норвежець, який розігрівся під час свого першого гола, потужним ударом змусив колихатися сітку за спиною Наваса в районі правої «дев'ятки» могутнім ударом. Парижани були прибиті таким пострілом, після чого втратили на наступний поєдинок Меньє та Верратті, які отримали «зайві» попередження.

Остаточну крапку в цій дуелі поставить гра в Парижі, яка пройде 11-го березня 2020-го року.

Ліга чемпіонів 1/8 фіналу. Перший матч.

Боруссія Дортмунд - ПСЖ - 2:1


Холанд, 69, 77 - Неймар, 75

Вітсель, 44 - Гуйє, 54, Неймар, 59, Меньє, 86, Верратті, 89

Боруссія Дортмунд: Бюркі - Геррейру, Загаду, Хуммельс, Піщек, Хакімі - Вітсель, Джан - Азар (Рейна, 68), Холанд, Санчо (Шмельцер, 90).

ПСЖ: Навас - Кюрзава, Сілва, Кімпембе, Маркіньос, Меньє - Гуйє, Верратті - Неймар, Мбаппе, Ді Марія (Сарабія, 77).

Арбітр: Антоніо Матеу Лаос (Альхіміа-де-Альфара, Іспанія)

Стадіон: «Зигналь-Ідуна-Парк» (Дортмунд, Німеччина)

Удари (у площину): 12 (3) - 7 (3)
Кутові: 3 - 3
Оффсайди: 2 - 3.

БОРУССІЯ ДОРТМУНД-ПСЖ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 08:01 1

«Бенфіка» з 1963 по 1965 рік не програвала протягом 48 матчів

Коментарі