Дубай. Світоліна достроково залишає турнір, програвши 52-й ракетці світу

У грі найкращої української тенісистки проглядається глибока криза

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№6 WTA) завершила боротьбу на турнірі серії Прем'єр у Дубаї.

У матчі першого кола українка без шансів програла американці Дженніфер Бреді (№52 WTA), яка успішно подолала кваліфікацію.

Дубай. Перше коло
Еліна Світоліна (Україна) - Дженніфер Бреді (США) - 2:6, 1:6

Новий сезон вже в розпалі, а рівень гри Еліни, як і результати, все гірший. Давненько вже ми не бачили таку велику кількість матчів за короткий проміжок часу, де у нашої першої ракетки вже в середині зустрічі практично не було відчутних ​​шансів на перемогу.

На жаль, програні сети з рахунком 1:6 стають об'єктивною реальністю. Наприклад, за весь минулий рік Еліна програла всього шість партій з таким рахунком, за неповні два місяці поточного - вже чотири.

Сьогоднішній матч зберігав інтригу до рахунку 2:3 в першому сеті. До того часу у Світоліної було два нереалізованих брейкпоінти в стартовому геймі, але вони стали результатами невеликих аутів американки, яка трохи пізніше пристрілялася. А далі Еліна програла вісім геймів поспіль. Її роль на корті більше нагадувала дії спаринг-партнера, який намагається повертати м'ячі без особливого атакуючого потенціалу. Бреді було комфортно грати в таких умовах, і вона домінувала на корті.

У кінцівці, як це часто буває, більш низькорейтингова тенісистка все ж віддала один гейм, але це не завадило їй завершити цей матч за 1 годину і одну хвилину.

Що відбувається зі Світоліною - загадка. Але чим далі в сезон, тим більше проблем у грі українки. Найближчим часом виліт з топ-10 їй не загрожує, але потрібно гарненько задуматися про перспективи.

Відзначимо, що це вже п'ята поразка українки в новому сезоні при шести перемогах.

З наступного тижня Еліна опуститься на сьоме місце в світовому рейтингу.

У другому колі Бреді зустрінеться з Маркетою Вондроушовою з Чехії (№17 WTA).

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:42 7

Лунін пропустив у матчі два голи

Коментарі