«Російський допінгіст знищує наш спорт». Реакція на золото Логінова

Біатлоністи жорстко відреагували на перемогу Олександра Логінова у спринті

Чоловіча спринтерська гонка на чемпіонаті світу-2020 в італійському Антхольці завершилася сенсацією. Всі чекали перемоги, в першу чергу, від Йоханнеса Бьо, Мартена Фуркада або Кантена Фійона Майє. Але, як не дивно, найкращим цього разу став біатлоніст, який лише один раз (!) в цьому сезоні забігав на п'єдестал пошани, але не в спринті і не на першу сходинку.

І все б нічого, якби не допінгове минуле Олександра Логінова. У листопаді 2013 року його проба показала наявність еритропоетину - одного з найбільш популярних і потужних видів допінгу. Якщо мельдоній можна пояснити випитою таблеткою від кашлю без узгодження з лікарем, то тут так просто не відмажешся. ЕПО вводять тільки внутрішньовенним шляхом.

Сам Логінов відмовився коментувати скандал, відбув дворічну дискваліфікацію, повернувся і почав виступати ще краще, ніж раніше. У минулому сезоні він взагалі фінішував на другому місці в загальному заліку Кубка світу, але золото чемпіонату світу йому все одно не підкорялося. До сьогоднішнього дня (15 лютого 2020 року).

Пропонуємо вашій увазі реакцію біатлоністів на перемогу Олександра Логінова.

Нізащо не привітаю Логінова з перемогою

«Вся допінгова система працює погано. Нізащо не привітаю Логінова з перемогою. Мені нема чого йому сказати. Те, що він тут виступає, просто формальність. Все це дуже сумно для світового біатлону.

У мене немає проблем з тим, що Росія виграла золото сьогодні. У мене проблеми з тим, хто його виграв. Ти не можеш приймати ЕПО і потім спокійно приїжджати і вигравати», - сказав швед Себастіан Самуельсон в інтерв'ю «Чемпіонату».

«На тлі всього, що ми знаємо, і слабкою швидкістю в цьому сезоні перемога Логінова виглядає трохи дивно», - цитує восьмикратного чемпіона світу Йоханнеса Бьо норвезький портал NRK.

Такі люди повинні бути дискваліфіковані довічно

Тар'єй Бьо, який зайняв прикре четверте місце, відреагував більш агресивно: «Мені важко бути четвертим сьогодні, тому що російський допінгіст позбавив мене бронзи. Я впевнений, що якщо у тебе знайшли еритропоетин, то ти застосовував його свідомо. Такі люди повинні бути дискваліфіковані довічно.

Ми всі тренуємося щодня, щоб брати участь в чесних змаганнях, а потім приходять люди на кшталт Логінова і знищують наш спорт. Я думаю, всі погодяться, що сьогодні чемпіоном світу став француз».

Семиразовий переможець загального заліку Кубка світу Мартен Фуркад висловив жаль з приводу поведінки Логінова, який відмовився давати інтерв'ю закордонним журналістам у мікст-зоні після гонки: «Мені сумно, що чемпіон світу не поговорив з пресою. Як я ставлюся до нього? Ніяк».

Хороші слова на адресу новоспеченого чемпіона світу говорять тільки співвітчизники. Втім, нехай собі тішаться, адже через кілька років цю медаль можуть з ганьбою забрати.

Символічно, що напередодні IBU дискваліфікував російських біатлоністів Світлану Слєпцову і Євгена Устюгова. Через дискваліфікацію останнього Росію позбавлять золотої медалі Олімпійських ігор-2014 в Сочі, адже Устюгов біг один з етапів чоловічої естафети. У загальному медальному заліку Олімпійських ігор-2014 Росія опуститься на третє місце, а на перше підніметься Норвегія. Також обійде Росію Канада.

Залишається сподіватися, що цього разу, якщо Логінов знову не чистий, антидопінгова комісія спрацює оперативніше. На цьому чемпіонаті світу допінг-проби будуть взяті у всіх призерів, так що вислизнути буде набагато складніше.

Денис ШАХОВЕЦЬ

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 15:51 5

«ПСЖ» розглядає трансфер Андрія влітку

Коментарі