ЧС-2020 з біатлону. Логінов виграв спринт, Підручний посів 10 місце

Промах на стрільбі стоячи і падіння завадили капітану збірної України поборотися за медаль

У суботу, 15 лютого, в італійському Антхольці в рамках чемпіонату світу з біатлону відбулася чоловіча спринтерська гонка.

Ця гонка назавжди увійде в історію українського біатлону, бо вперше на чемпіонаті світу в спринті Україну представили п'ять біатлоністів. Цьому сприяла золота медаль Дмитра Підручного в гонці переслідування на ЧС-2019.

Цього разу Підручний також був близький до медалі. До стрільби стоячи гонка для нього складалася практично ідеально, проте потім пішов промах останнім пострілом, а після того ще й падіння на рівному місці. На виході з вогневого рубежу Дмитро сам не помітив, як поставив палицю між лиж, і втратив рівновагу.

Після цієї невдачі, шансів завоювати медаль у Підручного не залишалося. Він посів десяте місце, ставши кращим в українській команді. Втім, на гонку переслідування у нього залишаються нехай і невеликі, але медальні шанси.

Артем Прима єдиний промах допустив на стрільбі лежачи і показав 25-й підсумковий час. Сергій Семенов і Антон Дудченко очок в загальний залік Кубка світу не набрали, але кваліфікувалися в гонку переслідування. Причому для Дудченка це була дебютна гонка на світовій першості. Ще один дебютант Богдан Цимбал з одним промахом зайняв 67 місце.

Чемпіоном світу став росіянин Олександр Логінов, який закрив всі 10 мішеней. Один промах завадив французу Кантену Фійону Майє здобути перемогу, у нього срібна медаль. Замкнув трійку призерів ще один француз Мартен Фуркад.

Тар'єй Бьо програв Фуркаду три секунди і став четвертим, а Йоханнес після фантастичного першого кола почав багато програвати на лижні, і в підсумку з однією незакритою мішенню в пасиві розташувався в фінішному протоколі відразу за старшим братом.

Результати гонки:

1. Олександр Логінов (0+0) 22:48,1
2. Кантен Фійон Майє (1+0) +6,5
3. Мартен Фуркад (0+0) +19,5
...
10. Дмитро Підручний (0+1) +56,4
25. Артем Прима (1+0) +1:26,4
42. Сергій Семенов (1+1) +2:00,4
60. Антон Дудченко (0+1) +2:39,5
67. Богдан Цимбал (0+1) +2:49,1

Біатлонний сезон-2019/20: розклад, анонси, трансляції, результати

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 15:51 5

«ПСЖ» розглядає трансфер Андрія влітку

Коментарі