ЧС-2020 з біатлону. Підгрушна сенсаційно посіла 4 місце у спринті

Українка ледь не завоювала медаль в першій особистій гонці чемпіонату світу

В п'ятницю, 14 лютого, в італійському Антхольці в рамках чемпіонату світу з біатлону відбулася жіноча спринтерська гонка.

Від українських біатлоністок майже ніхто не чекав боротьби за високі місця в спринтерській гонці, але медальні шанси з'явилися після провалів на стрільбі у виконанні головних фаворитів. Екгофф, Вірер, Херрманн і багато інших мінімум двічі помилялися на вогневих рубежах.

У таких реаліях чемпіонкою світу ледь не стала американка С'юзан Данклі, яка закрила всі мішені. Але на останнє коло їй не вистачило сил, і в підсумку вона програла шість секунд норвежці Марте Олсбю Ройселанд. Для Марте це перша особиста золота медаль чемпіонату світу, до цього вона була чотириразовою чемпіонкою в естафетних гонках.

А ось бронзова медаль довгий час залишалася вакантною. Німкеня Деніз Херрманн з трьома промахами зберігала шанси залишитися в трійці найсильніших, але потім в зарубу за медаль включилися чешка Люція Харватова і українка Олена Підгрушна. Обидві допустили по одному промаху на першій стрільбі, але потім ідеально відпрацювали стійку.

Підгрушна і Харватова мали 79-й і 80-й стартові номери відповідно, тому бігли всю гонку в інтервалі 30 секунд. Чешка була швидшою на перших двох колах, після стрільби стоячи вона вигравала у нашого капітана 27 секунд. На останньому колі Підгрушна зробила справжній подвиг. Відставання стрімко скорочувалася, проте на фініші чотири секунди гандикапу у чешки залишилося.

Підгрушна посіла високе четверте місце, але, як відомо, на чемпіонаті світу цінуються в першу чергу медалі. У Олени будуть непогані шанси поборотися за медаль в гонці переслідування.

Однією з найкращих снайперів гонки стала українка Віта Семеренко. Після стрільби стоячи вона вигравала 15 секунд у Підгрушної, але на останньому колі дуже багато програла і фінішувала з 11-м підсумковим часом. Юлія Джима і Валя Семеренко допустили по два промахи і зайняли 22 і 36 місця відповідно.

Результати гонки:

1. Марте Олсбю Ройселанд (0+1) 21:13,1
2. С'юзан Данклі (0+0) +6,8
3. Люція Харватова (1+0) +21,3
4. Олена Підгрушна (1+0) +25,6
...
11. Віта Семеренко (0+0) +46,4
22. Юлія Джима (2+0) +1:05,4
36. Валя Семеренко (0+2) +1:31,3

Біатлонний сезон-2019/20: розклад, анонси, трансляції, результати

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 11:30 10

У пресу потрапила інформація про часи роботи нинішнього коуча «Шахтаря» у «Твенте»

Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7
Коментарі