Світовий Гран-прі: О'Салліван і Трамп припинили боротьбу

В Англії зіграні всі матчі 1/8 фіналу

У Челтнемі зіграли матчі 1/8 фіналу рейтингового турніру - Світового Гран-прі. У четвер, 6 лютого, учасники також визначили кількох півфіналістів.

Джо Перрі в стартовій партії зі Скоттом Дональдсоном оформив півсотенну серію, взяв ще два фрейми і в підсумку повів в рахунку 3:0. Здавалося, перемога не за горами, але дебютант Гран-прі двома сенчурі повернув інтригу. На жаль - ненадовго: наступний фрейм, а з ним і перемога в матчі залишилися за англійцем - 4:2.

Чинний переможець турніру (а також чинний чемпіон світу і т.д, і т.п.) склав свої повноваження! Матч Джадда Трампа з Кайреном Вілсоном видався на рідкість драматичним. Кайрен, №16 в річному рейтингу, був сповнений рішучості завоювати місце на Чемпіонаті гравців, куди потраплять 16 найкращих. Він вів у рахунку 3:1, але сотенна серія Трампа дозволила тому зрівняти рахунок - 3:3. Вирішальний фрейм видався «валідольним» на всі 100%. За рахунку 50:50 на столі залишалися три кольорових кулі. Бив Кайрен - і не забив досить просту синю. Джадду залишалося 2 удари до виходу в наступний раунд - але і він не влучив! Вілсон же свій останній шанс не упустив - забив набагато складнішу синю і на останній рожевій оформив перемогу в партії і в матчі - 4:3. Відзначимо, що в 11-ти очних матчах з Трампом у Кайрена тепер 7 перемог!

У двох ішних поєдинках 1/8 фіналу фаворити не відчули особливих проблем. Джон Хіггінс у другому фреймі дозволив Чжао Сіньтуну оформити півсотенну серію. Але всі інші фрейми виграв - 4:1.

А Ніл Робертсон і зовсім не залишив жодних шансів Марку Вільямсу, здобувши перемогу за 56 хвилин. Тільки друга партія їх матчу позначила деяку боротьбу - 67:29. Ще три фрейми австралієць завершив сотенними серіями! Так, робимо знижку на загострення хвороби Марка, проте 3 сенчурі Ніла в чотирьох партіях кажуть про те, що і Робертсон перебуває у відмінній формі, незважаючи на поразку в фіналі German Masters в неділю - 4:0.

Першим півфіналістом Гран-прі став Том Форд. У матчі з Гарі Вілсоном він почав з серії в 69 очок, потім пішов обмін фреймами, причому Гарі оформив два брейка «+70». Але наступні дві партії залишилися за Фордом. У 7-му фреймі Гарі вів у рахунку, однак не забив передостанній червоний. Це був його останній удар в поєдинку, оскільки Том очистив стіл і оформив підсумкову перемогу - 5:2. Для Форда півфінал рейтингового турніру буде другим в нинішньому сезоні.

Інший чвертьфінал завершився несподіваною поразкою Ронні О'Саллівана. Він виграв попередні п'ять очних протистоянь з Гремом Доттом, але цього разу поступився. Тепер «Ракеті» слід поборотися за потрапляння на Чемпіонат гравців, адже в річному рейтингу він поки що 22-й. Ронні виграв перший фрейм, проте наступні два залишилися за Доттом. В 4-й партії суперники оформили по півсотенній серії, однак і тут сильнішим був Грем - 3:1. Перерва, здавалося, пішла на користь О'Саллівану: серії в 52 і 102 очки дозволили йому зрівняти рахунок - 3:3. Але Дотт відповів на це своїми брейками в 52 і 91 очко - і вийшов до півфіналу на другому рейтинговому турнірі поспіль.

Решта поєдинків 1/4 фіналу відбудуться в п'ятницю, 7 лютого.

1/16 фіналу:
Джадд Трамп - Лі Хань - 4:1
Кайрен Вілсон - Джек Лісовськи - 4:3
Джон Хіггінс - Стюарт Бінем - 4:2
Янь Бінтао - Чжао Сіньтун - 2:4
Ніл Робертсон - Майкл Холт - 4:3
Марк Вільямс - Баррі Хокінс - 4:2
Джо Перрі - Алі Картер - 4:2
Дин Цзюньхуей - Скотт Дональдсон - 0:4
Марк Селбі - Сяо Годун - 3:4
Грем Дотт - Курт Мафлін - 4:1
Девід Гілберт - Ронні О'Салліван - 3:4
Марк Аллен - Лянь Веньбо - 2:4
Тепчайя Ун-Нух

- Метью Селт - 3:4
Стівен Магуайр - Том Форд - 3:4
Чжоу Юелун - Гарі Вілсон - 1:4
Шон Мерфі - Метью Стівенс - 3:4

1/8 фіналу:
Джадд Трамп - Кайрен Вілсон - 3:4
Джон Хіггінс - Чжао Сіньтун - 4:1
Ніл Робертсон - Марк Вільямс - 4:0
Джо Перрі - Скотт Дональдсон - 4:2
Сяо Годун - Грем Дотт - 0:4
Ронні О'Салліван - Лянь Веньбо - 4:3
Метью Селт - Том Форд - 2:4
Гарі Вілсон - Метью Стівенс - 4:1

1/4 фіналу:
Кайрен Вілсон - Джон Хіггінс
Ніл Робертсон - Джо Перрі
Грем Дотт - Ронні О'Салліван - 5:3
Том Форд - Гарі Вілсон - 5:2
Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 04 травня 2024, 08:50 1

Поєдинок Бівол – Бетербієв у визначений термін не відбудеться