Світовий Гран-прі: О'Салліван пробився до чвертьфіналу

В Англії дограли всі матчі 1/16 фіналу

У Челтнемі триває рейтинговий турнір - Світовий Гран-прі. У середу, 5 лютого, учасники дограли останні матчі 1/16 фіналу і деякі зустрічі 1/8.

Останньою несподіванкою першого раунду став результат китайського дербі. Янь Бінтао поступився Чжао Сіньтуну. Чжао почав з місця в кар'єр, в трьох стартових партіях дозволивши супернику набирати не більше 6-ти очок. А сам оформив сотенну і півсотеннв серії - 3:0. Бінтао скоротив відставання завдяки двом брейкам «+70», але потім Сіньтун набрав 77 очок за підхід і виграв матч - 4:2.

Джон Хіггінс повів в матчі зі Стюартом Бінемом - 2:0. Той зрівняв рахунок, однак потім два фрейми знову залишилися за Хіггінсом - 4:2. Відзначимо, що при цьому Джон зробив дві півсотенні серії, а Бінем - три! Перемога стала дуже важливою для Хіггінса, який зараз займає 9-е місце в річному рейтингу, але сподівається потрапити на Tour Championship, в якому беруть участь 8 найкращих снукеристів.

Схожа ситуація була і в поєдинку Кайрен Вілсон - Джек Лісовський. Кайрен - №16 річного рейтингу, Джек - 17. Тому той, хто програв, позбавлявся шансів на участь в Чемпіонаті гравців, куди потраплять 16 найкращих. Ним став Лісовський, хоча і виграв дві перші партії. Мало того, він теж оформив 3 півсотенних брейка, а Кайрен - лише 2. Але підсумкова перемога залишилася за Вілсоном - 4:3.

Ну а останнім учасником 1/8 фіналу став Марк Вільямс, який обіграв Баррі Хокінса. Суперники обмінялися півсотенними серіями, в третьому фреймі пішли на ре-рек (погодилися почати партію заново). Після чого ініціатива перейшла до Марка, і він довів справу до перемоги - 4:2. До слова, в суботу у Вільямса сталося загострення подагри, тому він грав в спеціальному взутті. Тим ціннішою є перемога!

А першим гравцем, який вийшов до чвертьфіналу, став Грем Дотт. Він легко обіграв Сяо Годуна, хоча зробив тільки одну півсотенну серію - 4:0.

У наступному раунді йому доведеться нелегко - він вийшов на Ронні О'Саллівана. Чий поєдинок з Лянем Веньбо вийшов з розряду трилера. Хоча здавалося, що інтриги не буде - Ронні в двох перших партіях не схибив жодного разу, зробив 2 сенчурі і повів в рахунку 2:0. Китаєць, проте, зрівняв рахунок. Свій третій фрейм О'Салліван знову виграв з сотенною серією, і знову Веньбо не дозволив англійцеві завершити матч - 3:3. У вирішальній партії Лянь вів у рахунку 32:0, але допустив помилку. Помилився і Ронні, хоча повів уже він (52:32): залишив у лузі останній червоний. Отримав ще й штрафні очки, коли не зміг з першого разу вийти з снукера. Але зачепився за єдиний шанс і на останньому рожевому вирвав перемогу - 67:48!

Ще два матчі 1/8 фіналу були цікаві тим, що в них зустрічалися гравці, які в першому раунді здобули перемоги над суперниками, що були вище в рейтингу. А оскільки всі вони знаходяться в самій нижній частині турнірної таблиці, то один снукерист з цієї четвірки стане півфіналістом Гран-прі! Що само по собі є сюрпризом.

Важко сказати, хто вийде в 1/2 фіналу. Том Форд (№23 посіву) обіграв Метью Селта з рахунком 4:2, зробивши 3 півсотенних брейки, а його суперник - два. Гарі Вілсон (№18) програв перший фрейм Метью Стивенсу, але потім взяв 4 партії поспіль також з трьома півсотенними серіями - 4:1. Тож зустріч Форда і Вілсона обіцяє стати непередбачуваною.

Решта поєдинків 1/8 фіналу будуть зіграні у четвер, 6 лютого.

1/16 фіналу:
Джадд Трамп - Лі Хань - 4:1
Кайрен Вілсон - Джек Лісовськи - 4:3
Джон Хіггінс - Стюарт Бінем - 4:2
Янь Бінтао - Чжао Сіньтун - 2:4
Ніл Робертсон - Майкл Холт - 4:3
Марк Вільямс - Баррі Хокінс - 4:2
Джо Перрі - Алі Картер - 4:2
Дин Цзюньхуей - Скотт Дональдсон - 0:4
Марк Селбі - Сяо Годун - 3:4
Грем Дотт - Курт Мафлін - 4:1
Девід Гілберт - Ронні О'Салліван - 3:4
Марк Аллен - Лянь Веньбо - 2:4
Тепчайя Ун-Нух

- Метью Селт - 3:4
Стівен Магуайр - Том Форд - 3:4
Чжоу Юелун - Гарі Вілсон - 1:4
Шон Мерфі - Метью Стівенс - 3:4

1/8 фіналу:
Джадд Трамп - Кайрен Вілсон
Джон Хіггінс - Чжао Сіньтун
Ніл Робертсон - Марк Вільямс
Джо Перрі - Скотт Дональдсон
Сяо Годун - Грем Дотт - 0:4
Ронні О'Салліван - Лянь Веньбо - 4:3
Метью Селт - Том Форд - 2:4
Гарі Вілсон - Метью Стівенс - 4:1
Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Волейбол | 04 травня 2024, 10:21 12

Голова національної федерації – про кадрову ситуацію в збірній України

Коментарі