Топ-10 боксерів, які опинилися у в'язниці за серйозні злочини

Сергій Лебедєв – про боксерів, які опинилися за гратами

Бокс - це повноконтактний вид спорту, насильство і біль тут є нормальним явищем. Ймовірно, саме тому боксери частіше за інших спортсменів потрапляють до різного роду скандалів, пов'язаних із порушенням закону.

Випадків, коли заарештовували боксерів - незліченна кількість. Sport.ua згадав історії 10 відомих боксерів, які опинилися у в'язниці за скоєння дійсно тяжких злочинів.

10. Тоні АЙАЛА-молодший

Легендарний тренер Анджело Данді вважав, що його підопічний Тоні Айяла в майбутньому може стати одним з найвеличніших в історії боксу. Але Тоні пішов іншим шляхом. У 1983 році за місяць до свого 20-річчя він забрався у будинок шкільної вчительки і згвалтував її. До цього у Айяли вже були два епізоди з нападами сексуального характеру, але йому вдавалося відбутися лише випробувальним терміном. Але за згвалтування він був засуджений до 35 років в'язниці, з яких відбув 16.

Вийшовши на свободу в 1999 році, Айяла відновив боксерську кар'єру, проте в 2000-му він знову забрався у будинок жінки, але та дала йому відсіч, вистріливши в плече. Боксер відсидів недовгий термін, а в 2004 році він отримав 10 років ув'язнення за водіння без прав, перевищення швидкості, а також зберігання порнографії та героїну. У 2014-му він звільнився і наступного року помер від передозування наркотиками.

9. Сонні ЛІСТОН

До того, як стати професійним боксером, Лістон у юні роки 19 разів був заарештований за різні злочини, починаючи від озброєного пограбування до нападу на поліцейського. У 1950 році 20-річного Лістона засудили до п'яти років ув'язнення за звинуваченням у пограбуванні бензоколонки. Але через два роки він був умовно-достроково звільнений. Саме у в'язниці він почав займатися боксом.

8. Бернард ХОПКІНС

Хопкінс також виявив свою пристрасть до боксу у в'язниці. У віці 17 років його засудили до 18 років позбавлення волі, звинувативши в десяти злочинах, у тому числі, озброєному грабежі. Але через 5 років, у 1988 році, Хопкінс вийшов на волю і вирішив зав'язати з минулим. Для цього він вибрав бокс.

7. Едвін ВАЛЕРО

Перебуваючи на самому піку, страшний панчер з Венесуели Едвін Валеро, який встановив рекорд, нокаутувавши в першому раунді перших 18 суперників, був заарештований за підозрою у вбивстві своєї дружини Кароліни. Під час утримання під вартою він нібито визнав свою провину, а пізніше було встановлено, що боксер раніше бив свою дружину. Наступного дня Валеро був знайдений повішеним у своїй тюремній камері.

6. Карлос МОНСОН

Легендарний аргентинський середньоваговик Монсон у 1988 році побив, задушив, а потім викинув з балкона свою дружину, уругвайську модель Алісію Муньїс. Боксер визнав свою провину і був засуджений до 11 років ув'язнення.

У 1995 році Монсон, повертаючись у в'язницю після проведених з дітьми вихідних, попав у ДТП, в результаті боксер та один з його пасажирів загинули.

5. Айк ІБЕАБУЧІ

У 1997 році один з головних проспектів суперважкої ваги того часу «Президент» Ібеабучі отримав 120 днів ув'язнення за викрадення 15-річного сина своєї колишньої дівчини, якого посадив у машину і на ній влетів у бетонний стовп, внаслідок чого підліток отримав каліцтва.

Двома роками пізніше Ібеабучі був звинувачений в сексуальному насильстві і нанесенні тілесних ушкоджень трьом дівчинам. Спершу він пройде примусове психіатричне лікування, а пізніше отримає 20-річний тюремний термін. У 2015 році Айк достроково вийшов на волю.

4. Карлос БАЛЬДОМІР

Колишній чемпіон світу в напівсередній вазі Бальдомир в 2016 році був заарештований, а пізніше засуджений на 20 років за сексуальне насильство над власною донькою. Боксер почав насилувати доньку в 2008 році, коли тій було усього лише 7 років.

3. Двайт Мухаммед КАВІ

У 80-ті роки Каві був грізною силою в крузервейті, його 15-раундова битва проти Евандера Холіфілда в 1986 вважається найкращим боєм в історії дивізіону. Але усього цього могло і не бути, не потрап Двайт у в'язницю. У 1973-му його засудили до п'яти років в'язниці за озброєне пограбування. У в'язниці він набув зайняття всього його життя, вийшовши на волю, Каві почав тренуватися в залі Джо Фрейзера і став професіоналом.

2. Кліффорд ЕТЬЕН

«Чорний носоріг» Етьєн у 2005 році завершив спортивну кар'єру. Причиною тому стало звинувачення в грабежі, викраденні автомобіля, викраденні людей і стрільбі у поліцейських. Боксер пограбував касу, і, щоб утекти з місця злочину, викрав автомобіль разом із сім'єю, що знаходилася в ньому. Але сховатися від поліції йому не вдалося, і тоді він вирішив відстрілюватися. Етьєн сукупно отримав термін в 160 років, хоча згодом йому скоротили його до 105 років.

1. Майк ТАЙСОН

У 1991 році Майка Тайсона, що знаходився на піку слави, звинуватили у згвалтуванні «Міс Род-Айленд», яка за власним бажанням прийшла до готельного номеру боксера. Тайсон був засуджений до шести років ув'язнення і подальших чотирьох років умовно, але «Залізний» Майк вийшов на волю після відбуття усього лише трьох років, провівши потім не один великий бій.

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 15:24 2

Колишні гравці «Динамо» ще не помирилися

Коментарі