Олег ПРОТАСОВ: «Невже Шевченко не заслужив, щоб до нього прислухалися?»

Віце-президент УАФ незадоволений реакцією окремих тренерів і функціонерів

Віце-президент Української асоціації футболу Олег Протасов був здивований реакції окремих тренерів і функціонерів футболу, які висловлювалися проти ущільнення календаря весняної частини УПЛ, щоб дати збірної України більше часу на підготовку до Євро-2020.

В результаті було прийнято рішення завершити чемпіонат раніше, а саме 16-го травня.

«Я хочу подякувати клубам УПЛ за підтримку прохання тренерського штабу національної збірної України щодо коригування календаря чемпіонату. Водночас мене здивувало обурення окремих тренерів і функціонерів із цього приводу. Ми вийшли на Євро, збірна вперше у своїй історії не програла жодного матчу за рік. Невже тренерський штаб Андрія Шевченка не заслужив, аби до його побажань прислухалися? До того ж перенос поєдинків в інтересах збірної або окремих клубів, що грають в єврокубках, - не така вже неординарна подія для нашого чемпіонату».

«Зовсім недавно це взагалі було звичайною справою. І ще один цікавий момент. Як відомо, збірна України вчетверте візьме участь у фінальному турнірі, і в попередні роки чемпіонат України через це закінчувався навіть раніше, ніж зараз. У 2006 році останні матчі чемпіонату були зіграні 14 травня, у 2012-му - 10 травня, у 2016-му - 15 травня. І якщо тоді це вважалося цілком нормальним, то зараз нас чомусь спробували звинуватити чи не в шахрайстві», - сказав Протасов.

Раніше штаб Шевченка запропонував скасувати і плей-оф за вихід в єврокубки, проте на цей крок клуби УПЛ не пішли.

Іван Зінченко Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:59 4

«Містяни» розгромили «Вулверхемптон» з рахунком 5:1 у 36-му турі АПЛ 2023/24

Коментарі