Золота бутса 2019/20. Іммобіле випереджає Левандовскі і Вернера

Нагорода «Золота бутса» вручається найкращому бомбардирові сезону в Європі

В Європі тривають європейські чемпіонати. Лідером в поточному рейтингу ESM Golden Shoe («Золота бутса») є італієць Чіро Іммобіле з «Лаціо», який забив 23 голи і набрав 46 очок в рейтинг.

Поляк Роберт Левандовськи з «Баварії» мають в своєму активі 21 гол і 42 очка. Німець Тімо Вернер з РБ «Лейпциг» йде третім (20 голів, 40 очок).

Нагорода «Золота бутса» вручається найкращому бомбардирові сезону за підсумками національних чемпіонатів. Два сезони поспіль аргентинський форвард Ліонель Мессі обходив всіх конкурентів. Зараз аргентинець займає 9-те місце (14 голів), а португалець Кріштіану Роналду (17 м'ячів) входить в топ-5 кращих бомбардирів сезону в Європі.

За правилами конкурсу, голи, забиті в топ-5 європейських ліг (Іспанія, Англія, Італія, Німеччина, Франція), множаться на 2.0. Для наступних країн, що займають в рейтингу УЄФА з 6-го по 21-ше місця (Нідерланди, Португалія, Бельгія, Україна, Росія і т.д.), встановлений коефіцієнт 1.5. А ось голи, забиті в останніх лігах (з 22-ї країни по рейтингу), рахуються за номіналом.

Микола Степанов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 жовтня 2024, 09:41 0

Колишній нападник киян не розуміє перехід Едуардо Герреро

Коментарі