ФК Олімпік: «Селюк спекулює на темі расизму. Це цинічно і несолідно»

Донецький клуб відреагував на слова Дмитра Селюка

Раніше відомий агент Дмитро Селюк звинуватив головного тренера «Олімпіка» Вісенте Гомеса в расизмі.

Тепер же «Олімпік» виступив із заявою, в якій засудив слова Селюка:

«No to Seluk. No to racism.

Влітку 2019 року на наш клуб з пропозицією про співпрацю вийшов російсько-український агент Селюк. Дмитро відомий українським уболівальникам як людина, що подарувала футбольному світу Яя Туре. Власне, на цьому його заслуги перед футболом вичерпуються. Нагадаємо, чим закінчилася кар'єра Туре в «Ман Сіті». На закаті кар'єри івуарієць знизив до себе вимоги, за що тодішній Пеп Гвардіола перестав ставити футболіста до складу. Дмитро Селюк не знайшов нічого кращого, ніж виступити з відвертими образами на адресу одного з найавторитетніших тренерів сучасності. Виглядало це несолідно.

Незважаючи на той скандал, враховуючи досвід і зв'язки агента, керівництво «Олімпіка» дійсно користувалося послугами Селюка під час комплектації команди влітку. Дмитро запевняв: футболісти, яких він порекомендує, стануть головними фігурами в «Олімпіку». У підсумку з тієї великої кількості футболістів, які приїжджали за протекцією агента, ми залишили лише двох. Але і вони виявилися не профпридатними і навряд чи затрималися б навіть в першій лізі України.

Після приходу Вісенте Гомеса гра «Олімпіка» перетворилася. Тренер зробив ставку на інших гравців, а слабких виконавців від Селюка відправив до резерву. «Олімпік» видав серію з чотирьох перемог, завдяки якій зараз має відмінні шанси поборотися за потрапляння до першої шістки чемпіонату.

Звинувачення Селюка на адресу Вісента Гомеса в расизмі настільки абсурдні, що їх важко якось прокоментувати. Під керівництвом іспанця новими лідерами донеччан стали іранець Шахаб Захеді і француз Максим Тейшейра. Оговтавшись від травми, на полі з'явився сенегалець Матар Діейє.

Головними критеріями комплектації команди в «Олімпіку» завжди були професіоналізм, кваліфікація, талант і ставлення до справи, але вже точно не расова приналежність.

Риторика Селюка ідентична тій, що і у випадку з Гвардіолою. Агент просто незадоволений тим фактом, що тренер відмовився від послуг його футболістів. Але спекулювати на темі расизму (в той час, коли від нього страждають десятки тисяч по всьому світу) - цинічно і несолідно».

Олег Дідух Джерело: ФК Олімпік Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 вересня 2024, 15:45 29

Команди невдало розпочали новий сезон. До того ж, криворіжці вже вилетіли з єврокубків

Коментарі