Віта СЕМЕРЕНКО: «Склад у нас бойовий пенсіонерський»

Українська біатлоністка прокоментувала естафетну гонку Кубка світу

Українська біатлоністка Віта Семеренко прокоментувала естафетну гонку Кубка світу в Рупольдінгу, де збірна України посіла 6-те місце.
- Віта, судячи з того, що ти впоралася зі стрільбою всього лише з одним додатковим патроном, і враховуючи, що інші дівчата стріляли добре на твоєму етапі, я так розумію, що ситуація спокійна на стрільбищі сьогодні була?
- Так, на стрільбищі дуже спокійно, але все одно виходять махи - не справляюся з диханням або поспішаю, може, десь натиснути на спусковий гачок. Ну, і по фінішу 33 секунди - це, звичайно, дуже багато. 10 місце... Начебто, один додатковий патрон - трохи, а вже -30 по лідеру. Перші два кола вийшли занадто швидкісними, а з останнім колом я вже не впоралася. А на стійці трохи задихнулася.
- Був у тебе якийсь план на гонку? Наприклад, постаратися привезти максимум, ніж якесь певне відставання або передати естафету не нижче якогось конкретного місця?
- Звичайно, я собі ставила завдання - стріляти чисто, без додаткових патронів і бути якомога ближче до лідера або лідером передати естафету, щоб дівчата впоралися. Все-таки ми повинні бути на п'єдесталі! Хотілося б... Ну, не повинні, але вірю, що ми будемо на п'єдесталі! Склад у нас бойовий пенсіонерський (сміється).
- Можна так і написати?
- (Сміється) Звичайно, це для нас як ніби стимул - нехай називають нас пенсіонерками, але внутрішньо ми себе так не відчуваємо.
- Вчора спілкувалася з Володимиром Михайловичем і він сказав, що ви налаштовані дійсно по-бойовому і якщо будете показувати результати, то чи плануєте виступати і в Пекіні.
- Підсумки підводять в кінці сезону, тому зараз щось говорити не має сенсу. Знаю тільки одне - потрібно працювати над рівнинною ділянкою, тому що, суджу по собі, я дуже багато там програю. Сьогодні був програш саме через рівнини. У підйом, начебто, тримаєшся, а тільки починається рівнина... Вчора на тренуванні масажист Міша порадив не розгортати шкарпетки, не штовхатися по сторонах. Потрібно працювати над технікою...
Микола Степанюк Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 20:30 14

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі