Володимир БРИНЗАК: «Дівчата є дівчата. Є відмінності від чоловічої збірної»

Президент федерації біатлону не в захваті від жіночих виступів

Виступи чоловічої збірної України з біатлону радують президент федерації Володимира Бринзака куди більше, ніж жіноча команда.

Наприклад, в спринтерській гонці на етапі Кубка світу в Рупольдінгу Дмитро Підручний та Артем Прима фінішували в топ-10. Тоді як жіночому спринті українки не потрапили в топ-25.

- З хлопцями все зрозуміло - хороший результат. У жінок картина була не настільки оптимістична. Як Ви думаєте, це просто "не пішло", так би мовити, не наш день або помилка в підведенні?
- У мене сьогодні була зустріч з дівчатами. І я їм говорив: «Подивіться, у нас є дві команди: чоловіча і жіноча. Якщо в чоловічу я навіть майже не вникаю, то з дівчатами...». У нас багато центрів управління, немає моноліту, немає єдиної команди, тренер не знає, хто як готується до чемпіонату світу, до тієї чи іншої гонки... І виставляти команду в естафету - це дуже складно. І там немає лікаря, немає масажиста, порізно всі. Я їм сказав: «Була у нас команда єдина, під єдиним управлінням - були результати. Зараз немає такого - і ви самі страждаєте». Вони погоджуються. Але дівчата є дівчата... Відмінність від чоловіків є, і ми це розуміємо. Вони обіцяють, що буде все краще і сподіваємося, що зможемо все ж до чемпіонату світу підготуватися і показати гідний результат.

- Чи можливий такий варіант, що по завершенні цього сезону Ви все ж будете наполягати на тому, щоб з'явився в жіночій команді один головний тренер?

- Деякі задумки у мене є. Я думаю, що почекаємо до кінця чемпіонату світу, до кінця сезону і щось змінимо в цьому напрямку. Тому що такий стан, як зараз, не спрацює в Пекіні. І нам потрібно з цим щось робити. Я сподіваюся, що ми разом порадимося зі спортсменами, а я говорив з ними, як з рівноправними партнерами, членами команди, і разом знайдемо той вірний шлях. Тому що сьогодні я чув від них, від сестер Семеренко чув, що вони із задоволенням тренувалися б в команді у одного тренера.

Якщо так можна зробити, щоб була така людина, якій довіряли б всі, як раніше було, коли ми були єдиною командою, і нас ніхто не міг перемогти.

Іван Зінченко Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Війна | 09 жовтня 2024, 17:29 1

Донати на армію та гроші для команди

Коментарі