ТАЙСОН: «Я не подумав! Діти не повинні бачити мій середній палець»

Бразильський хавбек «Шахтаря» повідомив, що не буде продовжувати контракт

Бразильський півзахисник «Шахтаря» Тайсон в інтерв'ю бразильським ЗМІ згадав неприємний інцидент, пов'язаний з расизмом, який стався восени в поєдинку з київським «Динамо» в Харкові. Хавбек також повідомив, що не буде продовжувати свій контракт з донецьким клубом:
«У мене був дуже важкий час. Я думав, що такого ніколи не буде в моєму житті. Багато людей проходять через це щодня. Ви заходите в магазин, і люди погано ставляться до вас за те, що ви чорний, за те, що ви такий як є. Я непогано ставлюся до України. До речі, до мене теж дуже добре ставляться.
Я пробув в Україні протягом десяти років. Я вже хотів піти, але клуб мене не відпустив. Тому я відчуваю, що я їм дуже подобаюся. Але, на жаль, це був найважчий час у моєму житті. Сподіваюся, через це ніхто більше не пройде. Ми просто хочемо бути такими ж як всі. Я просто хочу, щоб люди припинили всіх ділити на чорне і біле. Ми всі однакові!
Для мене рік був чудовим. За мене проголосували як за найкращого гравця країни, я отримав приз від світового кумира Андрія Шевченка. Я сподіваюся, що люди припинять ці расистські речі, тому що вони ні до чого не приводять.
Я ніколи не проходив через це, але бачив, як мій приятель зіткнувся з подібним. Коли я грав в «Металісті», сенегальський захисник Папа Гуйє щодня проходив через це і ніколи не реагував. Це було правильно. Але в той день я повинен був зробити це, тому що звук був дуже гучним на трибунах.
Фанати імітували звуків мавпи, і перше, що я зробив, - відреагував, тому що мені більше нічого було робити. Я побачив м'яч і пнув його, зробив жест середнім пальцем. Але потім вибачився, бо на це дивляться багато дітей. Діти повинні бачити, як Тайсон посміхається, грає з м'ячем і робить те, що мені подобається робити. Але це вже сталося. Я не подумав тоді. Я повинен був захищати себе, і спосіб захистити себе був саме таким. І я сподіваюся не пройти через це знову.
Я зайшов в роздягальню і подумав про себе: думаю, що прийшов час їхати додому і бути поруч з моїми мамою, татом і братами. Я думаю, що зараз саме час повернутися. Я виконаю свій контракт в цьому році. У мене були пропозиції в минулому році. «Мілан» запропонував 30 мільйонів євро, але вони не відпустили мене. У мене були пропозиції з інших клубів, і «Шахтар» мене не відпускав. Але я не можу скаржитися, тому що це клуб, який завжди ставився до мене добре.
Мені нема чого поганого сказати про президента, тому що він завжди мені допомагав, як і одноклубники, і тренер. Але я вже сказав їм, що в цьому році я не буду продовжувати контракт. Історія закінчиться в цьому році, і я повертаюся в свій дім, до своєї 12-річної дочки, так як її майже не бачу. У мене не було можливості відсвяткувати її день народження. Тому мені пора трохи зосередитися на своїй сім'ї».

Микола Степанюк Джерело: Globoesporte
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 02 червня 2024, 15:35 1

Легендарний боксер із нетерпінням чекає, як далі розгортатимуться події в хевівейті

Коментарі