Аталанта зуміла відігратися в матчі з Інтером завдяки Малиновському

Руслан взяв участь в гольовий атаці, а також заробив пенальті в кінці зустрічі

Італійська Серія А в звітний футбольний вік-енд виявилася вкрай багатою на поєдинки з високим статусом залучення аудиторії. Допоки на полі римського «Стадіо Олімпіко» велися останні приготування до протистояння «Роми» і туринського «Ювентуса», інший з найбільш ймовірних фаворитів у боротьбі за чемпіонський титул приймав на своєму полі одного з міжнародних борців від Італії в цьому сезоні - «Аталанту» з Бергамо.
Кривдник донецького «Шахтаря» на груповій стадії Ліги чемпіонів УЄФА випав з числа прямих претендентів на першу сходинку після невдалої серії, яка передувала фатальній для українського футболу зустрічі на ОСК «Металіст» у Харкові. Однак команда Джан П'єро Гасперіні почала знову набирати кондиції, і до місця на стадії 1/8 фіналу головного європейського клубного змагання, додала поліпшення позицій на внутрішній арені. У можливої ​​майбутньої невдачі «вовків» у матчі проти «зебр» «Аталанта» бачила також і власну вигоду - аж надто вразливою була четверта строчка колектива Паулу Фонсеки.
Але, для початку, бергамаскам необхідно було здолати підопічних Антоніо Конте, проти чого відкрито виступив «Інтер» вже на самому початку зустрічі. Удар Лукаку з правої половини штрафного вже на тридцятій секунді струсонув праву штангу воріт Голліні. Не встигла команда Гасперіні прийти до тями, як все той же Ромелу швидко зорієнтувався у чужих володіннях під час верхової передачі, й проштовхнув м'яча на хід Мартінесу. Лаутаро знущально прокинув собі п'ятою на хід, минаючи Толоя, після чого не став церемонитися з силою удару низом в дальній кут.
«Інтер» повів у рахунку відносно «малою кров'ю», і досить довго у гостей не було банальної винахідливості щось придумати. А що роблять темпераментні італійці, коли у них щось не вдається довести навіть до стану «готове наполовину»? Вірно, починають рубати всіх і вся. Ось і була неабияк підфарбована кінцівка першого тайму жовтим кольором за підсумком грубощів футболістів «Богеми». Дісталося й Конте, якому просто стало шкода своїх підопічних.
Тим часом, з огляду зовсім пропав цікавий епізод у володіннях «змій», який цілком тягнув на призначення пенальті. Лаутаро Мартінес так відчайдушно намагався перешкодити Рафаелю Толою добити м'яч, що відскочив від Хандановича, після удару головою від того-таки захисника, що вирішив йти на крайні заходи. Уже завалившись на газон, Мартінес схопив за ноги суперника. І тут вже всі питання до арбітра - як VAR міг не звернути увагу на цей епізод?
У «Аталанти» не спостерігалося злагодженої гри в центрі поля аж до виходу Руслана Малиновського на заміну. Так, українець знову залишився на лавці запасних з перших хвилин, проте ситуація на полі за ходом поєдинку загнала початкову установку Гасперіні в безвихідне становище. І тільки лише з виходом Малиновського у бергамасків почало налагоджуватися володіння в атаці. Перше дотик м'яча з боку Руслана, взагалі, обіцяв стати гольовим - після удару з-за меж штрафного м'яч з усієї сили врізався в ліву штангу практично в районі хрестовини.
Були й огріхи в діях українського півзахисника. Одного разу, Гасперіні навіть готовий був вискочити за межі технічної зони, коли Малиновський невдало виконав поперечний перевід. Тренера зрозуміти можна - час уже починав підтискати. Розуміли це і гравці «Аталанти». Невелика паніка у штрафному «Інтера», під час якої Малиновському з боротьби проти Годіна вдалося перевести м'яча у напрямку лівого кута воротарського, де першим на ударі виявився Госенс, зробила рахунок нічийним. Робін проштовхнув м'яча у дальній кут повз Хандановича.
«Змії» стрепенулися, проте хвилю атак «Аталанти» вже було не зупинити. Малиновський мчить через центральну зону до чужого штрафного з метою прийняти на груди передачу з лівого флангу, і його тут же грубо зустрічає молодий Бастоні. Пенальті! У м'яча Луїс Муріель, смиренний розбіг, удар в лівий нижній кут. І рівно туди ж відправляється в стрибку Ханданович! Майстер! Ось так і врятував від поразки голкіпер «Інтера» свою команду в грі, у якій колектив Конте вів практично з самого початку.
У наступному турі міланський «Інтер» на виїзді зустрітися з «Лечче», «Аталанта» в рідних стінах прийме СПАЛ.

Італійська Серія А. 19-й тур.

Інтер - Аталанта - 1:1

Мартінес, 4 - Госенс, 75

На 88-й хвилині Луїс Муріель (Аталанта) не забив пенальті (воротар).

Сенсі, 65, Годін, 83 - Хатебур, 8, де Роон, 24, Паломино, 42, Малиновський, 89

Інтер: Хандановіч - Бастоні, де Врей, Годін - Бірагі, Сенсі (Борха Валеро, 71), Брозовіч, Гальярдіні, Кандрева - Мартінес (Політано, 80), Лукаку.

Аталанта: Голліні - Джимсіті, Паломіно, Толой - Госенс (Кастань, 90+1), Пашаліч (Муріель, 70), де Роон, Хатебур - Гомес, Ілічіч - Сапата (Малиновський, 53).

Арбітр: Джанлука Роккі (Флоренція, Італія)

Стадіон: «Джузеппе Меацца» (Мілан, Італія)

Удари (у площину): 8 (5) - 12 (7)
Кутові: 0 - 4
Оффсайди: 2 - 3.

ІНТЕР-АТАЛАНТА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 07:30 0

Екс-головний тренер «Колоса» розповів про те, чим зараз займається

Коментарі