Англійську Прем'єр-Лігу звинуватили в неправильному використанні VAR

Генеральний секретар IFAB Лукас Бруд вважає, що VAR повинна застосовуватись тільки в явних ситуаціях

Генеральний секретар Міжнародної ради футбольних асоціацій (The International Football Association Board) Лукас Бруд заявив, що Англійська Прем'єр-Ліга неправильно використовує систему VAR. Тільки за минулий вікенд система відеодопомоги рефері скасувала через найменші офсайди п'ять голів - «Вулверхемптона», «Кристал Пелас», «Норвіча», «Брайтона» і «Шеффілд Юнайтед».

Найчастіше положення поза грою, виявлене на стоп-кадрах, настільки незначне, що з'являються серйозні питання щодо коректності подібних рішень. Вводячи VAR минулого літа, Прем'єр-Ліга обіцяла використовувати технологію тільки для виправлення явних помилок, і якраз цей принцип в Англії порушують, вважає Бруд.

«VAR, як і раніше, повинна застосовуватися для виправлення явних помилок. Це важливий принцип. Не можна витрачати багато часу для пошуків чогось несуттєвого. Якщо щось не здається очевидним з першого погляду, тоді це не явна ситуація, і VAR не має застосовуватись. Подивитися повтор з одного ракурсу - це одне, а з 15 ракурсів, намагаючись розгледіти щось, чого там навіть може не бути, - це суперечить самій ідеї VAR. Ситуація повинна бути явною», - повідомив Бруд PA Sport.

Олександр Тішура Джерело: Fapl.ru
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 22 травня 2024, 20:49 48

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі