Олександр ГЛАДКИЙ: «Футбол — це політика. Велика політика»

Український нападник поділився думкою про роль політики в сучасному футболі

32-річний український форвард турецького клубу «Адана Демірспор» Олександр Гладкий поділився думкою про роль політики у футболі.
- У тебе були варіанти в Росії?
- Може, колись і були у мене варіанти переходу в Росію. Але не склалося. Так склалося, про щось шкодувати я не бачу сенсу.
- Ти не поїхав туди з політичних причин?
- Та ні, я ж кажу... Коли говорять «футбол поза політикою», вважаю, що це неправда. Футбол - це політика зараз, велика політика. На наш превеликий жаль. Ми всі прекрасно розуміємо, чому так. Так склалось. Те, що відбувається на Донбасі - це війна. Всі ми прекрасно розуміємо, всі ми могли там жити. Не тільки ми, а й інші люди. Футбол - це політика.
А з приводу переходу скажу чесно - я не знаю, як відповісти на це питання зараз, на даний момент. Коли почалася війна, у мене не було пропозицій з Росії. До війни були якісь варіанти. Якби я раптом тоді перейшов... А зараз, якщо хлопці їдуть грати в футбол, це їхнє право, це їхній вибір, потрібно поважати думку кожної людини. Що значить «я б не поїхав, тому що там це?» Ти б не поїхав, а він вирішив поїхати, і що робити? Ну, не розмовляй з ним.
- Згоден, що український футболіст, який їде грати в Росію, міг би знайти варіанти і в Туреччині, і ще десь? У того ж Ордеця були пропозиції з Італії, Англії...
- Я не знаю... Якщо Ванька вибрав «Динамо» Москва, то це це його вибір. Я не можу судити людину, я не перестану з ним спілкуватися, я його знаю добре. Якщо він перейде в Росію грати, я що, перестану з ним спілкуватися? У нас із ним хороші стосунки. Я його добре знаю. Це його вибір, я повинен прийняти це. Не можна засуджувати людину за це.
- Згоден, що слова про те, що «нічим годувати родину», що немає пропозицій з інших місць - це відмазки?
- Я не знаю, я не стикався з цим. Не знаю, що думають люди, коли це говорять, це їхнє рішення. Наші коментатори, вболівальники можуть висловлювати свою думку. Чому не може висловити свою думку футболіст, якою б вона не була, правильною чи неправильною, це його думка, потрібно її поважати.
Він сказав так, значить, вважав за потрібне. Не подобається комусь - це ваші проблеми. Може, деяким футболістам не подобається, що про них говорите або пишете ви. Вони ж не можуть постійно на це скаржитися або говорити. Вважаю, це неправильно. Якщо він сказав так, вважав це за потрібне, перепишіть його слова, придумайте щось нове. Інтерв'ю перепишіть.
Михайло Шаповалов Джерело: Stargorod Sport
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 13:08 0

Поєдинок відбудеться 4 травня о 17:15 за Києвом

Коментарі