Український шахіст Ельянов припинив виступи за збірну України

Причина такого рішення гросмейстера - конфлікт з Федерацією шахів України

Дворазовий переможець Всесвітніх шахових Олімпіад Павло Ельянов заявив, що більше не буде виступати за збірну України.

Причиною цього рішення став конфлікт з Федерацією шахів України. Вісім провідних шахістів України у відкритому листі звернулися до громадськості з вимогою замінити головного тренера чоловічої збірної України Олександра Сулипу на Володимира Баклана.

«Як мінімум, ця історія почалася в серпні 2018 року, а, як максимум, вона сягає в далеке минуле, коли капітаном був ще Володимир Борисович Тукмаков.

Написано, що ми вимагаємо зміни тренера, але, насправді, ми вже нічого не вимагаємо. Позиція Федерації абсолютно ясна, і вона неконструктивна абсолютно. Ніхто ніяких компромісів не запропонував, ситуація залишилася, як вона є, і Федерація не хоче ніяк розв'язувати це питання з провідними гравцями.

Я хотів би зробити заяву, що на даний момент припиняю будь-які взаємини з Федерацією шахів України. Звичайно, грати за збірну не буду і, в принципі, не налаштований під прапором України виступати більше. Навіть в індивідуальних змаганнях», - сказав Ельянов.

Відзначимо, що чоловіча збірна України з шахів стала віце-чемпіоном командного чемпіонату Європи, який проходив в Батумі. Павло Ельянов за збірну України на турнірі не виступав.

Сергій Циба Джерело: XSport
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:42 7

Лунін пропустив у матчі два голи

Коментарі