Микола БАЛАКІН: «Усі вважають, що судді — сліпі хабарники»

Український арбітр сподівається, що з часом цей стереотип зміниться

30-річний український арбітр Микола Балакін поділився думкою про особливості своєї роботи.
- Робота повинна приносити задоволення. Чи отримуєте зараз кайф від суддівства?
- Коли після матчу ми заходимо в роздягальню, кажу: «Хлопці, як ви вважаєте, всі рішення були правильними?» Якщо говорять: «Так, все добре», то це кайф.
Один відомий журналіст теж питав мене: «У вас така зарплата зараз, вас всі не люблять, постійно критикують. Яка нормальна людина захоче так працювати?» Відповів йому: «Поки ви не спробуєте, ви не зрозумієте». Я залишаюся у футболі, тренуюся.
А судити в Європі - взагалі одне задоволення. Там інше ставлення до суддів. Подивіться, як наші футболісти поводяться з нами і як за кордоном.
- Як люди реагують, коли дізнаються, що ви арбітр?
- Нікому не кажу, що я суддя. Знаю, якою буде реакція. У нас не дуже хороша репутація. Всі вважають, що ми хабарники, сліпі, щось там придумуємо. Приїхав до вас на зустріч на тролейбусі. У мене немає машини.
Грошей так багато, що навіть не знаю, куди витрачати (для тих, у кого немає почуття гумору - це сарказм). Дуже хочеться змінити цей стереотип. Сподіваємося, VAR в цьому допоможе.
Я був би радий, коли закінчу судити, щоб про мене говорили: «Він реально хороший арбітр». Це було б великим щастям. Більше мені нічого не треба - ані грошей, ані айфонів або дорогих машин. Тільки щоб батьки і дитина були здорові.
Михайло Шаповалов Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:22 6

Тібо вважає, що врятувати у такій ситуації було дуже складно

Коментарі