Андрій ПАВЕЛКО: «Я проти того, щоб ставити питання звільнення Ротаня»

Україна U-21 невдало розпочала відбір Євро-2021

Збірна України U-21 невдало розпочала відбір Євро-2021, програвши три матчі з чотирьох, а багато хто вважає, що варто звільнити наставника Руслана Ротаня.

Однак президент Української асоціації футболу Андрій Павелко впевнений, що Ротаню потрібно дати ще час.

«Особисто я категорично проти того, щоб так ставити питання (про звільнення). Ми ж говорили про ситуацію з Андрієм Шевченком, якого деякі фахівці й журналісти два роки тому просто вимагали зняти з посади».

«Мені здається, дуже важливо, що з мого боку як президента УАФ наставники відчувають повну довіру. І це стосується не тільки національної та молодіжної команд. Це стосується тренерів усіх збірних. Погодьтеся, комфортніше працювати, коли наставник знає, що за жодних обставин президент асоціації не втручатиметься в його роботу, не проситиме викликати або поставити у склад того чи іншого гравця. Я ніколи цього не робив і робити не буду! І при цьому тренерам забезпечені всі умови для підготовки - збори, спаринги, участь у турнірах».

«Після закінчення нинішнього відбору ми проаналізуємо роботу тренерського штабу молодіжної збірної. І тільки після цього будемо приймати рішення. Яким воно буде - зараз говорити передчасно. Схожий шлях ми пройшли з Андрієм Шевченком, який отримав час на створення нової команди й при цьому не боявся експериментувати, тому що знав про мою повну підтримку. Так само ми вчинимо і з Русланом Ротанем».

«Його команда розпочала підготовку одним складом, виграла кілька турнірів. У тому числі, уперше за останні 10 років, перемогла на Турнірі Валерія Лобановського. Безпосередньо перед стартом відбору до неї приєдналися гравці зі збірної Олександра Петракова. Природно, потрібен час, щоб вони вписалися в командну гру, яку будує Руслан Ротань. Тому давайте запасемося терпінням».

Іван Зінченко Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 14:55 1

Зустріч завершилася внічию

Коментарі