БАГАТСКІС: «Хочу, щоб ми грали якісно, а не страждали нісенітницею»

Наставник «Київ-Баскета» поділився емоціями після важкої перемоги над «Кьормендом»

Головний тренер «Київ-Баскет» Айнарс Багатскіс прокоментував перемогу своєї команди над «Кьормендом» (80:78) в рамках другого групового етапу Кубка Європи ФІБА.
- Повторю те, що говорив три дні тому, коли ми готувалися до цієї гри. «Кьорменд» - одна з найбільш дисциплінованих команд, проти яких ми грали. Незважаючи на результат, вони продовжують грати у свій баскетбол. У нас вийшли дуже якісними перші дві чверті. Ми добре набирали очки, якісно грали, відбивалися і потім з якихось невідомих мені законів на рівному місці втрачали м'яч в нападі. Через це суперники додатково набрали 20 очок. Просто через те, що ми як хлопавкою грюкнули. Начебто звук є, а ефекту ніякого. Друге, що не сподобалося - програні останні підбирання. «Кьорменд» - не найвища і фізично міцна команда. Ця команда просто вбила нас у фарбі, набравши звідти 56 очок. Досконально говорили, що робити. Говорили, що четвертий номер суперника добре кидає штрафні, а ми його «гладили» і дозволяли ставати на лінію. Ми контролювали гру. У четвертій чверті вистачило зробити п'ять дурних дій в нападі, щоб гра була рівною з такою нервовою кінцівкою. У будь-якому випадку, найголовніше - перемога. Мені подобався їхній стиль гри. Вони добре тримають удар, але пливуть, коли проти них грають фізично і агресивно. Моментами, коли це вдавалося, у нас все було добре. Але в будь-якому випадку найголовніше - перемога. Гра забудеться, результат залишиться. Коли ми з ними будемо грати на виїзді, це вже буде інший день і інша гра.
- Оцініть єврокубкову частину сезону?
- Я не буду цього робити. Я вже оцінив її перед грою з «Одесою», нас зім'яли. Ви самі можете оцінювати. Ви фахівці, знаєте не гірше за мене. Якщо наша команда з не найвищими можливостями, команда, що базується на українських гравцях, якщо ми граємо на другому груповому етапі Кубка Європи ФІБА, мене це радує. Я хочу, щоб гра була краще, щоб ми вигравали і грали в якісний баскетбол, не страждали нісенітницею. Ми граємо, як діти. Потім гравці самі хапаються за голову - кажуть «Вибачте». Не треба вибачень, будь мужиком і роби свою роботу. Хоча в той же час ми ніколи не працювали. У нас було хобі, яким ми живемо.
- Що Ви відчули, коли переможний кидок залетів у кільце?
- Я був упевнений, що Шеперд заб'є. Він багато нашкодив перед цим, щоб не забити. Класна сьогодні була атмосфера. Жива публіка. Не як у театрі, а як на спортивному заході. У нас був немов шостий польовий гравець. Не треба вигадувати велосипед. Баскетбол - це гра маленьких. В НБА, в Євролізі і тут. Якщо маленькі роблять фігню, ти отримуєш два очки. Якщо «великий» помиляється у фарбі, в гіршому випадку - позиційний напад. Я був впевнений, що Кейсі влучить. Він ментально сильний. Він навчається. Його ніхто ніколи не вчив, він вчиться.
Максим Гаптар Джерело: basket.com.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баскетбол | 03 травня 2024, 08:47 1

Мілуокі та Філадельфія програли серії першого раунду

Коментарі