Хохфільцен-2019. Україна фінішувала четвертою в жіночій естафеті

Олена Підгрушна програла на останньому колі боротьбу за бронзу

У суботу, 14 грудня, в австрійському Хохфільцені в рамках другого етапу Кубка світу відбулася жіноча естафетна гонка.
Збірна України виступила тим же складом, який у 2014 році виграв золото Олімпійських ігор в Сочі. Однак, час бере своє, в цій гонці на перемогу наші дівчата не претендували. Проте, шанси зачепитися за подіум були. Але про все по порядку.
З перших хвилин жіночої естафети збірна Росії була серед лідерів, а після того, як головні претенденти на медалі настріляли штрафні кола, взагалі перед останнім етапом мала 25 секунд гандикапу.
Катерина Юрлова-Перхт на заключному етапі зі стрільбою впоралася, але на останньому колі примудрилася втратити перемогу, пропустивши вперед реактивну норвежку Марте Ройселанд.
А боротьба за третє місце була серйозною. Відразу шість біатлоністок після заключної стрільби вирушили на фініш в інтервалі десяти секунд! Підгрушна відразу спробувала зачепитися на третій позиції і втекти від конкуренток, але молода швейцарка Лена Хеккі зачепилася за неї, грамотно відпрацювала в темпі українки, а на останньому підйомі перед фінішем зробила ривок і реабілітувалася за провал на стрільбі стоячи.
Підгрушній залишалося тільки зберегти за Україною четверте місце, проте зробити це було непросто. Емма Ландер з Канади до останніх метрів намагалася вигризти для своєї команди місце в квітковій церемонії, однак черевик Підгрушної на якусь частку секунди раніше перетнув фінішну лінію.
Сенсаційно Швеція, Італія та Німеччина через нестабільну стрільбу не потрапили навіть у топ-9. Вище за них також несподівано розташувалися Канада, Чехія, США і Польща.
Результати гонки:
1. Норвегія (1+7) 1:10:04,7
2. Росія (0+5) +8,2
3. Швейцарія (1+9) +1:04,1
4. Україна (0+8) +1:09,2
5. Канада (0+7) +1:09,3
6. Чехія (1+12) +1:16,1
Біатлонний сезон-2019/20: розклад, анонси, трансляції, результати
Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 18:07 2

Флорентіно Перес пообіцяв солідну суму гравцям королівського клубу

Коментарі