Динамо – Лугано. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи

Або пан, або пропав

У четвер, 12 грудня, свій останній матч на груповому етапі Ліги Європи проведуть київське «Динамо» та швейцарський «Лугано». Цей поєдинок стане вирішальним для подальшої єврокубкової долі «біло-синіх». Киян влаштує тільки перемога, для гарантованого виходу в 1/16 фіналу необхідна перемога з різницею у два м'ячі або більше. Тут, як каже народна мудрість, «або пан, або пропав», іншого не дано.
Суперник української команди - «Лугано» вже втратило будь-які шанси на вихід в плей-оф, тож гра для швейцарців не матиме турнірного значення, вони все одно фінішують на четвертій сходинці.
Останні результати виступів «біло-синіх» в цьому році - своєрідні гойдалки: яскрава перемога змінюється прикрою поразкою. Почалися ці «гойдання» з поєдинку в Харкові проти «Шахтаря» (0:1), який завершився мінімальною поразкою киян. Далі була перемога над «Маріуполем» (3:0), а слідом драматична поразка в Мальме (3:4). Реабілітувались кияни у грі з «Олімпіком» (3:1), а потім знову поступились у принциповому поєдинку проти «Зорі» (1:2).
Що ж, за законом «гойдалки» наступною має бути перемога. Але якщо серйозно, то киянам необхідно проявити свої найкращі якості у грі проти «б'янконері», адже наразі це найважливіша гра сезону. Напередодні поєдинку на НСК «Олімпійський» насторожує недисциплінованість окремих досвідчених футболістів, через помилки яких нанівець сходять старання всієї команди.
Так було в Мальме з вилученням капітана Сидорчука, те ж саме відбулося у грі з луганською «Зорею», коли центрбек Кадар на початку другого тайму залишив свою команду в меншості. Тож у матчі з «Лугано» кияни мають бути холоднокровними та дисциплінованими, щоб не наступати на ті ж самі граблі. А це вже завдання тренерського штабу Олексія Михайличенка - налаштувати футболістів на відповідальну гру.
«Лугано» після поразки в 5-му турі Ліги Європи від «Копенгагену» (0:1) зіграв два поєдинки в національній першості. Команда спочатку обіграла «Серветт» з рахунком 1:0, а потім на виїзді зіграла внічию з «Ксамаксом» (1:1). Нині команда Мауріціо Якобаччі займає шосту сходинку в чемпіонаті Швейцарії, демонструючи досить посередні результати.
Кадрова ситуація напередодні матчу в Києві непроста для обох команд. У «біло-синіх» через дискваліфікацію пропускають поєдинок центральний півзахисник Сергій Сидорчук, вінгер Беньямін Вербіч та центрбек Артем Шабанов. Залікував травму Денис Попов, тож скоріше за все саме він складе пару Тамашу Кадару. Має шанс вийти з перших хвилин матчу і Віталій Миколенко, травма якого виявилась не такою серйозною, він вже тренується в загальній групі.
У швейцарців велика кількість футболістів знаходяться в лазареті, а через перебір жовтих карток пропустить матч в Києві бразильський нападник Карліньос. Тож велика ймовірність, що на поле «Олімпійського» вийде напіврезервний склад «Лугано».
Гра першого кола між суперниками завершилася несподіваною безгольовою нічиєю, яка тоді сприймалась як великий подарунок для швейцарців.
Безперечним фаворитом майбутнього поєдинку є українська команда. Навіть попри відсутність деяких гравців, перевага в майстерності та досвіді на боці киян. Залишилося тільки цю перевагу на папері втілити в життя, та досягти такого бажаного результату.
Орієнтовні склади:
«Динамо»: Бойко - Миколенко, Кадар, Попов, Кендзьора, Шепелєв, Буяльський, Шапаренко, Де Пена, Циганков, Бесєдін.
«Лугано»: Бауманн - Обексер, Дапрела, Кечкеш, Яо, Кустодіо, Ковіло, Вечей, Араторе, Лаванши, Холендер.
12 грудня, четвер
«Динамо» - «Лугано»
Київ. НСК «Олімпійський». 19:55
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ДИНАМО - ЛУГАНО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Аліяр Агаєв (Азербайджан)
Прогноз Sport.ua - 2:0
Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 12:00 2

3–6 травня відбулися матчі 36-го туру чемпіонату Англії 2023/24

Коментарі