Гендиректор РУСАДА: «Ми впали в лайно, і тепер все дуже погано»

Юрій Ганус шокований рішенням WADA про дискваліфікацію Росії на 4 роки

Генеральний директор російського антидопінгового агентства РУСАДА Юрій Ганус прокоментував рішення WADA про дискваліфікацію Росії на 4 роки на всіх найбільших спортивних змаганнях:
«Що буде далі після рішення ВАДА? Будуть створені дорожні карти. Одна з головних завдань - та ж сама, яка була перед Олімпіадою в Південній Кореї. У нас же висновки не робляться ніякі. Точніше ми, РУСАДА, робимо ці висновки, а наша спортивна влада - ні. Відповідно, ми також будемо відпрацьовувати всі питання, пов'язані з підготовкою наших спортсменів у відповідності з усім стандартами для того, щоб вони змогли виступити на Олімпіаді.
У РУСАДА взагалі немає ніяких обмежень в роботі. Якби цього не сталося, тут би працювали інші іноземні агентства. Ми наше агентство за два роки підняли з небуття, але на нас в Росії постійно ведуть якісь атаки, на нас переводять стрілки. РУСАДА - єдина організація всередині спортивної системи, яка вийшла гідно з цієї історії.
Ми не підвели спортсменів. Завдяки нам зберігається міст, який допоможе нас повернути в міжнародний спорт. Ось це дуже важливо зрозуміти. Я вас запевняю, ми робили і робимо все можливе і неможливе для того, щоб дійсно забезпечити належний рівень захисту прав наших спортсменів. На жаль, не були виконані умови відповідності, які не залежали від РУСАДА. Ми продовжимо працювати в повному обсязі.
Так, за Росію взагалі ніхто не заступився на виконкомі ВАДА, хоча писали, що серед членів виконкому є кілька наших союзників. І це реакція міжнародної спільноти. Тому всі ці розмови про те, що нас хтось там підтримує в ВАДА, в МОК, - неправда. Всі обурені тим становищем, яке є, тими маніпуляціями, які ми зробили з базами даних московської лабораторії. А це хіба було непередбачувано? Ми впали в лайно. Так само, як з легкою атлетикою. Там все зовсім погано. Звідти, напевно, взагалі нікого не допустять до Олімпіади.
Чи повинен подати у відставку міністр спорту? Це вже справа верховних властей, але я вважаю, що повинні прийти нові лідери в спорт, які насправді повинні вивести наш спорт з кризи. Це повинні бути лідери з високим капіталом довіри, яким повірять спортсмени. Ці нові лідери повинні звернутися до спортсменів і фактично показати їм майбутнє, що не потрібно залишати Росію, нашу спортивну юрисдикцію. На мою думку, на це здатні тільки нові лідери. Я не хочу давати ніяких оцінок. Просто скажу, що робота по виходу з кризи була не просто неефективна, вона була контрпродуктивною».
Микола Степанюк Джерело: Фонтанка
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 03 червня 2024, 06:55 1

Тайсон програв українцеві бій за абсолют

Коментарі