Російський президент FIDE проігнорує WADA та залишить всі турніри в Росії

Шахове керівництво хоче повністю обійти рішення WADA

Російський президент ФІДЕ Аркадій Дворкович повідомив, що всі заплановані міжнародні шахові турніри пройдуть в Росії, незважаючи на рішення WADA:
«З грудня по серпень в Росії заплановані кілька найбільших міжнародних змагань, в тому числі чемпіонат світу з рапіду і бліцу, Владивосток прийме половину матчу за жіночу шахову корону, Всесвітні шахові Олімпіаду і Паралімпіаду. Я говорю офіційно: всі заплановані FIDE турніри пройдуть в Росії.
З юридичної, технічної точки зору немає підстав для перенесення цих змагань з Росії. Контракти всі підписані, спонсори визначені, вже інвестовані ресурси в організацію і проведення. Незважаючи на те, що у нас немає ніяких проблем з допінгом, на всіх великих змаганнях шахісти здають допінг-тести, і до нас з боку WADA претензій немає».
Нагадаємо, 9 грудні в Лозанні WADA одноголосно дискваліфікував Росію на 4 роки. Цій країні заборонена участь у великих міжнародних змаганнях (в тому числі, Олімпійських іграх і чемпіонатах світу), позбавлено права їх приймати, на турнірах не може підніматися прапор РФ.
Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 16:38 3

Завершено регулярний сезон у Чемпіоншипі, в АПЛ вийшли Лестер та Іпсвіч

Коментарі