ГАЗЗАЄВ: «Це шок! Чому не перевіряють на допінг США, Британію і Норвегію?»

Екс-наставник «Динамо» висловив невдоволення баном Росії за допінг

Російський футбольний фахівець Валерій Газзаєв, екс-наставник київського «Динамо», прокоментував рішення WADA про дискваліфікацію Росії на 4 роки за порушення допінгових правил:
«Я ніяк не очікував такого жорсткого і шокуючого рішення WADA по відношенню до такої великої спортивної держави! Такого ніколи не було в історії Олімпійського руху. У мене відразу виникає питання. Ми відновили РУСАДА в 2018 році, виробили разом з WADA ефективну систему тестування спортсменів. Це було в 2018-му році, підкреслюю.
А сьогодні приймається рішення за підсумками перевірки бази даних московської антидопінгової лабораторії з 2012 по 2015 роки. Де логіка? Це ж маячня! Чому тоді не перевіряють інші національні федерації - США, Норвегію, Великобританію?! Якщо ви вирішили подивитися базу даних російських спортсменів за 2012-2015 рік, тоді перевіряйте й інші країни! Звідки таке виборче і негативне ставлення до Росії? Рішення WADA - політичне!
Я вам більше скажу. Коли комітет WADA запросив дані московської антидопінгової лабораторії, то Міністерство спорту відправило їм відповіді. WADA все це отримало ще у вересні, засідання виконкому було призначено на 4 листопада.
Але з невідомих причин взяли і перенесли засідання виконкому на 9 грудня. Постає питання: чому? Або не знайшли тоді ніяких порушень, або втрутилися зовнішні чинники. Західні ЗМІ постійно нагнітали, чиновники теж тиснули. З'явилися заяви про те, що Росію треба позбавити права брати участь в Олімпійських іграх. Але це ж прямий тиск на виконком! Ось чого вони домагалися... Адже 4 листопада ніяких накатів на Росію ще не було. А тут особливо британські ЗМІ стали формувати негативний фон навколо нашої країни. Думаю, все це позначилося ...
Я вважаю, рішення WADA - величезна несправедливість. Спортсмени 4 роки працювали, а їх позбавляють головного змагання в кар'єрі. За що?! Ми вже на минулій Олімпіаді випробували біль і приниження, коли поїхали під нейтральним прапором. А зараз адже це і футболу може торкнутися. Питання буде розглянуто на найближчому засіданні ФІФА. Дуже складна ситуація. Упевнений, ми повинні боротися всіма способами, які тільки є у нас в наявності. Треба битися за свою честь, за свою гідність.
Можливе відсторонення збірної від ЧС-2022? Судячи по тих рішеннях, які зараз прийняли, я вже нічому не здивуюся... Знаю, що ФІФА проведе окреме засідання. Подивимося... Підкреслюю, нам треба боротися! Коли в минулому році РУСАДА відновили, треба було вже тоді сформувати потужний пул чиновників, юристів, журналістів, які на постійній основі відстежували б ситуацію і дбали б про кожного спортсмена. Не треба було заспокоюватися!
А тепер виходить, що ми можемо втратити ціле покоління спортсменів... При цьому у нас РУСАДА валить на спортивних чиновників. Хіба це правильно? Нам потрібно консолідувати свої зусилля, боротися до самого кінця. Коли WADA бачить, що у нас в Росії лебідь, рак і щука, тоді і приймаються такі рішення».
Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 00:36 0

Лука Модрич вийшов замість Джуда Беллінгема у матчі проти «Баварії» (2:2)

Коментарі