Урош ВЕЛЕПЕЦЬ: «Українські біатлоністки занадто мало тренуються»

Тренер Юлії Джими - про невдачі українських біатлоністок

Колишній головний тренер жіночої збірної України, а нині особистий тренер Юлії Джими Урош Велепець вважає, що причиною падіння рівня результатів збірної України є недостатні тренувальні навантаження:

- Володимир Бринзак озвучив версію, що в минулому сезоні Юля перебрала з навантаженнями, тренуючись з чоловічою збірною Словенії. Як ви вважаєте, в чому причина такого невиразного сезону?
- Не можу погодитися зі словами Володимира Михайловича. Думаю, що всі біатлоністки в Україні дуже мало тренуються, тому вони не можуть ходом конкурувати зі спортсменками з Норвегії, Німеччини. Я складав програму, ми нормально з нею працювали.

Джима виграла стартову гонку в минулому сезоні, а говорять, що вона перетренувалися? Це дурниці, так може сказати людина, яка не розуміє всю специфіку. Просто вона серйозно захворіла, а про це ніхто не говорив. А як ти будеш хворим бігти і показувати результат? Джима здатна перетравлювати ще більше навантажень.

Лєна Підгрушна в олімпійському сезоні зробила 370 годин тренувань, і думала, що буде бігти як Кайса Макаряйнен. Тоді як норвезькі лижниці тренуються по 800 годин, а якщо ти робиш вполовину менше, то як ти зможеш бігти на їхньому рівні?

Раніше Джима розповіла про зіткнення з французькою біатлоністкою.

Олег Дідух Джерело: XSport
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 02 червня 2024, 12:32 13

І Ентоні потрібен цей бій

Коментарі