СВІТОЛІНА: «Будуть проблеми в переговорах з ФТУ - пошукаю інші варіанти»

Українка хоче зіграти за збірну, але готова шукати альтернативні варіанти, щоб потрапити на ОІ-2020

Перша ракетка України Еліна Світоліна розповіла про перспективи своєї участі в найближчих матчах збірної в Кубку Федерації.
- Так, я планую виступати в Токіо і ситуація така, що мені потрібно відіграти ще один матч за збірну. Але скажімо так, якщо ФТУ не потребує моєї допомоги, то існують деякі інші можливості для кваліфікації на Олімпійський турнір, так як я все-таки топ-гравець в жіночому тенісі.
Я завжди готова грати і виступаю за збірну, коли у мене присутні фізичні можливості, але це складно зробити, коли є проблеми зі здоров'ям. У підгрупі багато матчів, а приїхати і сидіти на лавці, я не вважаю, що це правильно. Дуже багато років я виступала за Україну, тому відверто кажучи, мені було незрозуміло, чому на мене так накинулися, а з боку Федерації не вважаю, що це взагалі нормально атакувати свого топ-гравця.
- Якщо в наступному сезоні, зі здоров'ям буде все в порядку і з ФТУ буде хороший діалог, то за календарем виходить приїхати і зіграти в Талліні?
- Звісно хочеться допомогти збірній в Талліні і я постараюся там зіграти. У Кубку Федерації вже з'явився новий формат. Це великий плюс, що тепер все не розтягується на багато різних дат, що все відбувається в один тиждень, але це завжди забирає багато сил. У нас велика команда, є відмінний вибір і при таких умовах потрібно правильно підійти до командних зустрічей, щоб гравця підготувати до важливих матчів. Коли всі здорові, то у нас дуже сильна команда.
- Ваша команда шукає шлях, по якому ви б могли зіграти в Токіо без участі в матчах Кубка Федерації або зараз ви про це не замислюєтеся і в планах тільки гра за команду?
- Ні, звичайно, ми не розглядаємо додаткових варіантів, але невідомо, чого чекати від Федерації. В якому світі вони мене виставили, це було дуже негарно з їхнього боку. Тим більше, топ-гравця. Звичайно, ми дізнаємося, які є виходи, але це на випадок, якщо раптом мене не запросять або у нас будуть якісь проблеми в переговорах.
Володимир Клепач Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 22:25 3

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» 4:2 та вперше в історії вийшла до Ліги чемпіонів!

Коментарі