Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Жах перед Чорною п'ятницею

Україна за четвер не набрала жодного очка, а Туреччина наблизилася

Після матчів Ліги Європи, що відбулися 28 листопада, оновлена ​​таблиця коефіцієнтів УЄФА. Sport.ua підводить підсумки вкрай невдалого для України ігрового дня.
У четвер перервалася серія з 9 нічийних матчів українських команд на європейській арені. На жаль, обидва представники в Лізі Європи напередодні Чорної п'ятниці зазнали поразки. «Олександрія» вдома не встояла проти «Вольфсбурга» (0:1), а київське «Динамо» в компенсований час поступилося шведському «Мальме» в гостях (3:4). Добре, хоч шанси на прохід у киян залишилися непогані. Однак, тепер можна сказати, що українські клуби не виграють в єврокубках 11 матчів поспіль.
У таблиці коефіцієнтів Україна все ще на 10-й позиції, перебуваючи між Нідерландами (9-та) і Туреччиною (11-та). Бельгія пристойно вище на 8-й позиції. За тиждень лише «Шахтар» за рахунок нічийного результату в Манчестері (1:1) приніс українській федерації 0.200 бала (набраний 1 пункт ділиться на 5 клубів). У сезоні тепер маємо лише 15 місце, набравши 22 очка / 5 команд = 4.400.
Нідерланди взяли 4 очки з 8 (перемога «Аякса», нічиї «АЗ Алкмаар» та «Фейєноорда», поразка ПСВ), що при розподілі на п'ять стартували клубів принесло 0.800 бала. Таким чином, відставання України від Нідерландів на цьому євротижні збільшилося з 1.050 аж до 1.650 бала. Відібрати у голландців 9-те місце буде неймовірно складно.
Туреччина за тиждень додала до скарбнички 3 очка з 8 (перемога «Бешикташа», нічия «Галатасарая», поразки «Трабзонспора» і «Істанбула Бешикташ»), при п'ятьох стартувавших клубах це їм принесло 0.600 бала. Виходить, відрив України від Туреччини за тиждень скоротився на 0.400 і тепер становить 0.900. Тепер і 10-те місце України під великим знаком питання. Ще й Австрія наблизилася (а якщо дивитися таблицю на наступний сезон, то і зовсім обходить на пристойних 4.225 бала).
Росіяни на минулому євротижні взяли 5 очок з 8 (перемоги «Зеніта» і «Краснодара», нічия ЦСКА, поразка «Локомотива»). Але португальські клуби зіграли ще вдаліше (7 з 10). У боротьбі за 6-те місце, що дає третю путівку в Лігу чемпіонів для бронзового призера країни, Португалія обходить Росію більш ніж на два бали.
Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2020 (впливає на розподіл путівок в сезоні 2021/22)
Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2021 (впливає на розподіл путівок в сезоні 2022/23)
Нагадаємо, таблиця коефіцієнтів УЄФА впливає на розподіл путівок через один сезон. 9-й рейтинг дає право віце-чемпіону країни стартувати з 3-го раунду кваліфікації ЛЧ. При 10-й позиції другому місцю чемпіонату доведеться починати аж з Q2. Федерація, яка опиниться на 11-му місці, взагалі втратить пряму путівку в груповий раунд ЛЧ для свого чемпіона. Тому залишитися на 10-му рядку рейтингу критично важливо, а ще краще - піднятися на 9-ту.
Джерело даних: Bert Kassies

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 05 травня 2024, 07:35 0

У Лас-Вегасі пройшов чемпіонський поєдинок за участю Сауля Альвареса

Коментарі