Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Ми приїхали грати і перемагати»

Головний тренер «Динамо» – про майбутній матч з «Мальме»

Головний тренер київського «Динамо» Олексій Михайличенко провів регламентну прес-конференцію напередодні матчу п'ятого туру групового раунду Ліги Європи проти шведського «Мальме».
- Олексію Олександровичу, що вас турбує найбільше перед матчем із «Мальме»?
- Ми цілеспрямовано готувалися до гри. Важливо було уникнути травм і ушкоджень у гравців, щоб це не завадило реалізації наших планів на завтрашній матч.
- Якщо ви завтра переможете, чи можна говорити про гарантований вихід «Динамо» з групи?
- Що стосується результату, то я не хотів би казати про це, тому що ми приїхали грати та перемагати. У нашій групі жодна з команд не втратила шансів пробитися до європейської весни. Турнірна таблиця настільки щільна, що потрібно не лише демонструвати свою гру, але й добиватися результату.
- Чи розповідав Вадим Євтушенко, легенда шведського футболу, щось про гру «Мальме»?
- Навряд чи Вадим може щось глибше розказати про гру «Мальме», адже він не вчора закінчив грати в Швеції, а поїхав звідти вже давно. Інформація про суперника була загальною та доступною для всіх.
- Ви кажете, що всі команди нашої групи мають шанси на прохід далі, однак зрозуміло, що «Динамо» достатньо перемогти у завтрашньому матчі, щоб забронювати собі місце у плей-офф. Чи плануєте ви випускати найкращих гравців?
- Ми намагаємося ставити найкращих гравців на кожну гру. Коли проводиться велика кількість матчів за короткий проміжок часу, то завжди є позиції, які можна підсилити, комусь із футболістів дати відпочити, а комусь - пограти. Хто краще виглядає та краще готовий, той і виходить на поле.
А що стосується турнірних позицій, то основне наше завдання - це вихід із групи. Попереду ще два матчі, тому, на мою думку, казати про фінальний розподіл місць ще зарано. Ми готуємося показати свою гру та досягти бажаного результату, а вже після цього будемо підбивати підсумки.
- Те, що наші клуби грають за іншою системою в чемпіонаті у порівнянні зі шведськими, - це плюс для нас?
- Думаю, що зараз, на груповому етапі Ліги Європи, великої різниці немає. У «Мальме» був товариський матч і гра на Кубок. Тому великої перерви перед матчем із нами у них не було.
- На вашу думку, чому за останні роки футбол у Швеції став на один рівень із хокеєм?
- Все почалося з Вадима Євтушенка. (Усміхається) Якщо чесно, мені важко сказати. Думаю, тут однаково люблять і футбол, і хокей. Краще на це питання відповість Вадим Євтушенко, тому що він тут пропагував футбол, на відміну від хокею.
Турнірна таблиця групи B
Матч «Мальме» - «Динамо» відбудеться у четвер, 28 листопада. Початок о 22:00 за Києвом.
Денис Шаховець Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 23 травня 2024, 15:38 6

Еліна Світоліна, Марта Костюк, Даяна Ястремська, Леся Цуренко і Ангеліна Калініна зіграють в основі

Коментарі