Динамо – Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Між двох «вогнів»

Як би не був важливий майбутній поєдинок з «Маріуполем» (а важливість кожного матчу тренери команд, як правило, не звикли применшувати незалежно від обставин), але в думках динамівців, так чи інакше, буде витати «післясмак» гри з «Шахтарем» і передчуття не менш важливої битви з «Мальме» в рамках Ліги Європи.

Пауза в чемпіонаті була відведена не тільки на поєдинки збірних, а й на, так би мовити, «пожинання плодів» того, що сталося в матчі проти «Шахтаря». Не станемо зайвий раз заглиблюватися в перипетії даного конфлікту, але вже зараз кияни прекрасно усвідомлюють, що рішенням КДК в майбутній грі з маріупольцями вони могли позбутися фактора свого поля. Наскільки відчутним виявилася б «навмисна» відсутність на трибунах уболівальників - можна було тільки припустити. На руку дана обставина, безумовно, зіграла б гостям, проте в останній момент «Динамо» подало апеляцію на рішення Комітету, так що гра пройде з уболівальниками. Приємні поступки клубу і непоганий подарунок особисто президенту «Динамо» Ігорю Суркісу, який напередодні святкував День народження.

Після поразки від «гірників» до цього поєдинку «Динамо» підходить в якості четвертої команди чемпіонату (на момент старту туру) - втім, «Маріуполь», що йде на два рядки нижче, має аж на 10 очок менше. Логічно, що навіть при порожніх трибунах (що, в цілому, і без штрафних санкцій на багатьох наших стадіонах сьогодні - явище буденне) столична команда виступала б у ролі фаворита. У строю практично всі з тих, хто грав в минулому турі. Розсічення Артема Шабанова, отримане в матчі проти Естонії, анітрохи не повинно вплинути на його працездатність. Такий вердикт динамівських медиків. Як і раніше, відновлюються Бойко та Бурда. А ось прекрасна форма Де Пени не може не радувати шанувальників киян. У товариському поєдинку з «Оболонню-Бровар» на його рахунку «покер». Крім цього, Олексій Михайличенко перевірив у справі ряд гравців, які нещодавно відновилися після травм.

«Маріуполь» після двох поспіль перемог набрав в попередніх двох матчах всього один заліковий бал. Прикра нічия з «Карпатами» дещо похитнула вкорінені позиції команди в першій «шістці». А позаду вже напирає «Олімпік», що увійшов в раж, так що піднятися вище для підопічних Олександра Бабича завдання поки складно здійсненне. До речі, ситуація з «Карпатами» практично повторила розв'язку, що сталася в першому матчі з «Динамо». Маріупольці тоді були за крок від того, щоб відібрати очки у столичного гранда, проте гол Вербича на 90+1 приніс мінімальний успіх «біло-синім».

З огляду на те, наскільки напруженими видалися три попередніх протистояння цих команд, а також не забуваючи прийдешній виступ киян в єврокубках, майбутня гра напевно порадує, як мінімум, великою кількістю боротьби.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Миколенко, Шабанов, Попов, Кендзьора, Шапаренко, Шепелєв, Вербич, Циганков, Караваєв, Бесєдін.

«Маріуполь»: Гальчук, Корнієнко, Дава, Яворський, Чоботенко, Кирюханцев, Федорчук, Чех, Мишньов, Чурко, Вакула.

24 листопада, неділя

«Динамо» - «Маріуполь»
Київ. НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ДИНАМО - МАРІУПОЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)
Прогноз Sport.ua - 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 18:04 1

«Атлетіко» та «Челсі» – одні з фаворитів на трансфер нападника

Коментарі