Шахтар — Львів. Анонс та прогноз матчу чемпіонату України

Донеччани спробують перемогти «малою кров'ю» напередодні зустрічі в Лізі чемпіонів

Програму 15-го туру української Прем'єр-ліги відкриває поєдинок команд з різних полюсів турнірної таблиці. «Шахтар» напередодні найважливішого матчу Ліги чемпіонів (у вівторок «гірники» приймають «Манчестер Сіті») зустрінеться зі «Львовом».
Донецька команда продовжує впевнено лідирувати в чемпіонаті країни. «Шахтар» не програє в УПЛ з серпня минулого року, а в нинішньому сезоні втратив тільки 2 очка, скатавши «суху» нічию з «Олександрією». Львів'яни в попередньому турі нарешті перервали безвиграшну серію з восьми зустрічей. Але навряд чи їм під силу відібрати очки у чемпіона, тим більше - в гостях. Нагадаємо, клубний антирекорд «Львова» (найбільшої поразки у вищому дивізіоні) припав якраз на матч проти «Шахтаря». У 27-му турі минулого чемпіонату львів'яни в гостях поступилися з рахунком 0:5. І взагалі вони не можуть забити «гірникам» протягом 808 хвилин ігрового часу. У той час як команда Луїша Каштру не пропускає в Прем'єр-лізі вже більше 600-т хвилин.
На що гості можуть розраховувати в цій зустрічі? Хіба що на два фактори. Перший - майбутній матч суперника в Лізі чемпіонів. Другий - з різних причин в Харкові не зіграють відразу кілька ключових гравців «Шахтаря». Тайсон отримав дискваліфікацію. Марлос і Мораес тільки приступили до тренувань з основною групою, як і Манор Соломон (втім, Мораес і Соломон прибули до Харкова). Не потрапив в заявку на матч і Хочолава. У Луїша Каштру з'являється, з одного боку, можливість подивитися в справі найближчий резерв. Але з іншого - перед грою з «Манчестер Сіті» напевно тренеру хотілося б мати під рукою зіграних виконавців. І не забуваємо, що відразу 8 футболістів «гірників» викликалися напередодні в збірні своїх країн.
Проте, перед командою Єгіше Мелікяна стоїть непросте завдання. Навіть нічия буде величезним успіхом для «Львова». Хоча слід зазначити, що, наприклад, в позаминулому сезоні «Сталь» під керівництвом Мелікяна поступилася «Шахтарю» з рахунком 1:2, причому переможний гол «гірники» забили вже в компенсований час. Але «Львів», який жодного разу не перемагав «Шахтар», навіть забитому голу буде дуже радий. 9 матчів провели між собою команди: 8 перемог донецької команди і 1 нічия при різниці забитих / пропущених 19:1. Поєдинок першого кола завершився з рахунком 2:0 - «гірники» оформили комфортний відрив ще до перерви і економили сили в другій половині зустрічі.
Букмекери дають беззастережну перевагу «гірникам», і думається, що це цілком реальний результат зустрічі. Львів'яни, швидше за все, знову не зможуть забити Пятову.
Орієнтовні склади:
«Шахтар»: Пятов - Ісмаїлі, Матвієнко, Крівцов, Додо - Степаненко, Антоніо - Коноплянка, Коваленко, Тете - Мораес.
«Львів»: Сарнавський - Татарков, Братков, Борзенко, Люлька - Приймак, Мартан - Вітор, Сабіно, Пернамбуко - Ренан.

22 листопада, п'ятниця

«Шахтар» - «Львів»
Харків. ОСК «Металіст». 19:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ШАХТАР - ЛЬВІВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків)
Прогноз Sport.ua - 2:0
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 24 травня 2024, 13:53 9

Президент УАФ розповів про розмову з колегами на конгресі ФІФА

Коментарі