КРИВЦОВ: «Ракицького не вистачає в збірній, він міг давати ідеальні паси»

Захисник донецького «Шахтаря» сприймає VAR позитивно

Захисник донецького «Шахтаря» і національної збірної України Сергій Кривцов розповів про ситуацію в клубі та збірній:
«Новинки від Луїша Каштру? Безумовно, новий наставник приніс щось своє в команду, але в той же час якихось особливих відмінностей не бачу. У команді напрацьована своя схема, яка може змінюватися в залежності від того, з ким «Шахтар» грає. Що стосується моєї позиції на полі, то я при новому тренері роблю, в принципі, те ж саме, що і раніше.
Поки установок на гру з «МанСіті» не було, але в найближчі дні у нас збори, і нам якраз будуть ставити завдання вже безпосередньо на цей матч. Незважаючи на силу цієї команди, видатних гравців, які захищають її кольору, «Шахтар» налаштований рішуче, ми готові дати бій. Тим більше, ви самі бачили, що в останньому турі ЛЧ «Аталанта» зіграла з ними внічию, а могла і виграти, але не скористалася чисельною перевагою, тобто з «Манчестером» можна цілком гідно грати, і ми теж постараємося показати хороший футбол.
Порівняти методики Каштру і Шевченка? Порівнювати клубні тренування і підготовку збірної до Євро, Ліги націй або ЧС досить складно, оскільки в клубі тренувальний процес проходить постійно, в той час як в збірній ми збираємося тільки перед іграми. Якщо, знову ж таки, дивитися на мою позицію захисника, то я працюю так само як при підготовці до матчів «Шахтаря», так і збірної України. І намагаюся сумлінно свою роботу виконувати.
Ракицький? Всі знають, що він може давати ідеальні паси, я б навіть сказав унікальні. Гравця з такими здібностями видати точний і своєчасний пас дійсно не вистачає. Але, як ви розумієте, відхід Ярослава зі збірної безпосередньо пов'язаний з його переходом в «Зеніт». Це було його рішення, я його засуджувати не беруся.
Я систему VAR сприймаю позитивно. Незважаючи на ту критику, яку висловлюють, вона дозволяє побачити багато подробиць того, що відбувається на полі. Якщо раніше все залежало від уважності і, головне, об'єктивності рішення судді, то зараз є відеоповтори, після перегляду яких арбітр може змінити своє рішення. Наприклад, у випадках з призначенням одинадцятиметрових: ми ж не раз були свідками того, як судді не бачили явних порушень в штрафний або, навпаки, ставили пенальті, коли зовсім не повинні були цього робити. З появою VAR такі випадки стали відбуватися рідше».
Раніше Євген Коноплянка зазначив, що без Ракицького збірна «втратила паси, керовані лазером».
Микола Степанюк Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 15:09 3

У Ла Лізі зіграє Тібо Куртуа, а проти мюнхенців у старті вийде Андрій Лунін

Коментарі