Ферстаппен виграв божевільну гонку в Бразилії, ганьба Феррарі, подіум Гаслі

Пілот Ред Булла провів чудову гонку і заслужено переміг. В іншому - неймовірне видовище

Топ-10: Ферстаппен, Гаслі, Хемілтон, Сайнс, Райкконен, Джовінацці, Ріккардо, Норріс, Перес, Квят

ОНОВЛЕНО. Льюїс Хемілтон отримав штраф в 5 секунд і відкотився з 3-го місця на 7-е. На подіум піднявся пілот Макларена Карлос Сайнс.

Старт Гран-прі Бразилії повністю залишився за Максом Ферстаппеном. Пілот Ред Булла зберіг своє лідерство і поїхав у відрив. Себастьян Феттель стартував невдало і поступився 2-м місцем Льюїсу Хемілтону. Відзначаємо Шарля Леклера, який проривався з 14-го місця і за кілька кіл увійшов в топ-7.

Було ясно, що пілоти-лідери задіють тактику двох піт-стопів, і першим на піт поїхав Хемілтон. Слідом за ним в бокси вирушив Ферстаппен, якому на виїзді завадив Кубіца! Макс ледве уникнув зіткнення з поляком і втратив багато часу, пропустивши Хемілтона! Втім, радість Льюїса завершилася дуже швидко, так як Ферстаппен миттєво наздогнав і обігнав 6-кратного чемпіона світу. Ох, Ред Булл у вогні. Раніше з'явилася інформація, що мотори Хонди добре себе почувають на трасах, розташованих високо над рівнем моря. Як це було в Мексиці. Що стосується Феррарі, то Феттелю і Леклеру явно не вистачало темпу, і Скудерія намагалася організувати стратегію одного піт-стопа.



На другий піт Хемілтон знову поїхав першим, але цього разу Ферстаппен після своєї 2-й зупинки вискочив попереду свого супротивника. Відзначимо і роботу механіків: Хемілтона обслужили за 3,3 секунди, а Макса - за 1,9 секунди. Загалом, Бики виконали відмінну роботу. Феррарі ж, розраховуючи на один піт, поставили собі шини хард, але не досягли успіху і сильно програвали всім противникам. У підсумку Феттель і Леклер був змушені їхати на піт ще раз, втративши шанси на серйозний результат.

Доказом проблем моторів Мерседеса на такій висоті став схід Валттері Боттаса. Фінн активно переслідував Леклера кілька кіл і його двигун не витримав. Здавалося, Валттері зупинився грамотно, щоб не викликати сейфіті-кар, але дирекція все ж випустила машину безпеки і Ферстаппен відразу відправився на умовно безкоштовний піт за шинами софт! Це ж зробили в Феррарі, а ось Мерседес вирішив залишити Льюїса на трасі без заміни гуми за 15 кіл до кінця. Чесно кажучи, не дуже зрозуміле рішення Мерседеса, про що Льюїс в своєму стилі повідомив команді, додавши, що він тепер як качка на полюванні для Ферстаппена.

У Макса після відходу сейфіті-кара було 12 кіл, щоб повернути собі лідерство, але йому вистачило одного повороту! Макс відразу після рестарту красиво обігнав Хемілтона і поїхав до перемоги. А ось Льюїс на старій гумі опинився під пресингом Альбона і двох Феррарі на більш свіжих шинах.

Але Феррарі самоусунулися. Феттель і Леклер, ведучи боротьбу, трохи зачепили один одного, але цього вистачило! У Себа лопнула шина, а у Шарля зламалася підвіска. Просто геніально. У цьому сезоні складно щось говорити цензурне про Феррарі.


Знову виїхала машина безпеки, а Хемілтон несподівано поїхав на піт! Навіщо? Занадто мало кіл до кінця, занадто багато уламків. Що? Мабуть, Мерседес без Тото Вольффа не впорався з тиском.

Після відходу машини безпеки Хемілтон був 4-м, швидко пройшов Гаслі і пішов в атаку на Альбона. І вибив Алекса з траси! Дуже шкода, адже пілот претендував на свій перший подіум. Очевидно, Хемілтон отримає покарання за свій маневр.

Виграв Ферстаппен, а божевільна кінцівка вивела Гаслі на 2-е місце! П'єр Гаслі на Торо Россо приїхав на подіум. Третій Хемілтон, але якщо його оштрафують, то на подіумі буде Сайнс. Сайнс, який стартував останнім. Божевілля. А як вам 5-6 місця для Альфа Ромео? Ух, що за гонка.

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 жовтня 2024, 11:25 11

Команди зустрінуться 11 жовтня в Познані

Коментарі