Українки стартували з поразки від Бельгії у відборі на Євробаскет

Збірна України везе з Шарлеруа «-17»

У групі G стартував відбірковий турнір на чемпіонат Європи з баскетболу серед жінок. Наша команда перший поєдинок проводила в гостях проти збірної Бельгії. На жаль, з перших хвилин господині паркету пішли у відрив - 16:2. Далі протягом усього матчу українки змушені були наздоганяти суперниць, але особливо не досягли успіху.
Відрив тільки збільшувався. «-7» після першої чверті, «-13» після другої, «-20» після третьої. І тільки коли наставник збірної Бельгії посадив на лавку своїх лідерів, ми змогли хоч трохи скоротити відрив і навіть виграти заключну 10-хвилинку. У підсумку - 83:66 на користь бельгійок. І найстрашніше - на останній хвилині зустрічі наш лідер, Аліна Ягупова, кульгаючи, покинула паркет і її під руки повели прямо в роздягальню.
Нагадаємо, в нашій групі також грають національні команди Португалії та Фінляндії. Переможець напряму потрапляє на Євробаскет. Також продовжать боротьбу 5 з 9-ти команд, що зайняли другі місця в своїх групах. 17 листопада Україна прийме збірну Португалії в Харкові.
Кваліфікаційний раунд Чемпіонату Європи серед жінок. Група G. 1-й тур.
Бельгія - Україна - 83:66 (23:17; 20:13; 17:10; 23:26)
Бельгія: Кім Местдаг (13 + 4 передачі), Антоніа Делаере (7 + 4 передачі), Марджорі Карпро (7), Лаура Резімон (2), Емма Міссеман (22 + 6 підбирань), Анн Воутерс (8), Киара Лінскенс (16 + 6 підбирань), Ханне Местдаг, Хелен Наувелаерс, Яна Раман, Жюлі Аллеман (6 + 5 передач), Біллі Масси.
Україна: Аліна Ягупова (32 + 11 підбирань), Віта Горобець (4), Владислава Волошина, Христина Філевич (10 + 4 підбирання), Вероніка Любінець (5 + 4 підбирання), Вікторія Конде, Ольга Сивакова (2), Юлія Мусієнко, Єлизавета Мітіна, Людмила Науменко (9 + 5 підбирань), Ольга Яцковець (4), Міріам Уро-Ніле.
Спорткомплекс RTL Spiroudome (Шарлеруа, Бельгія).
Арбітри: Есперанса Мендоса Ольгадо (Іспанія), Мартін Вулич (Хорватія), Стів Біттнер (Німеччина).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 06:25 2

Терористи з Росії створюють терор, пошкоджуючи спортивну інфраструктуру

Коментарі