Northern Ireland Open: Урсенбахер за день вибив Бінема і Аллена

У Белфасті визначилися учасники чвертьфіналів

Четвер на Northern Ireland Open був напруженим днем. Снукерісти зіграли спершу матчі 1/16 фіналу, а потім - 1/8. І подарували чимало несподіваних результатів.
Стюарт Бінем, автор максимуму в 1-му раунді, несподівано поступився Александру Урсенбахеру. Швейцарець виграв три стартові фрейми, на що Бінем відповів двома півсотенними серіями. Але 6-я партія, а з нею і весь матч, залишилася за Урсенбахером - 4:2.
Алі Картер в напруженій боротьбі поступився Яню Біньтао. Обидва суперники оформили по 3 серії «+60», і все вирішувалося в 7-му фреймі. Картер вів у рахунку, Біньтао потрібен був снукер - і китаєць його поставив! У підсумку - 60:59 в партії і 4:3 в матчі.
Джадд Трамп вирішив не відкладати питання про вихід в 1/8 в довгий ящик. Йому знадобилося 45 хвилин і 4 півсотенних брейка, щоб розібратися з Сі Цзяхуеєм - 4:0.
Трохи довше, але не набагато, знадобилося і Ронні О'Саллівану для перемоги над Стюартом Каррінгтоном. Ронні програв перший фрейм, але потім зрівняв рахунок, після чого зробив 3 серії «+70». Рівно 15 секунд в середньому витратив О'Салліван на кожен удар. Як підсумок - 4:1.
Непростим вийшов поєдинок 1/16 для Марка Селбі. Він обмінювався фреймами з Люкою Бреселем - 2:2. Виграв 5-ю партію. У 6-й вів у рахунку, і бельгійцю потрібно було поставити 4 снукера на останньому червоному. 2 він поставив, але при спробі спорудити третій забив кольорову кулю і припинив боротьбу - 4:2 на користь Марка. На рахунку Селбі - три серії «+60» і сенчурі.

1/16 фіналу:

Джадд Трамп - Сі Цзяхуей - 4:0
Алістер Картер - Янь Бінтао - 3:4
Ендрю Хіггінсон - Ентоні Хемілтон - 3:4
Тянь Пенфей - Кайрен Вілсон - 2:4
Марк Селбі - Люка Бресель - 4:2
Кен Доерті - Тепчайя Ун-Нух - 4:3
Харві Чандлер - Стівен Магуайр - 2:4
Біллі Джо Касл - Джон Хіггінс - 1:4
Марк Джойс - Роббі Вільямс - 3:4
Джо Перрі - Грем Дотт - 4:1
Александр Урсенбахер - Стюарт Бінем - 4:2
Скотт Дональдсон - Марк Аллен - 0:4
Шон Мерфі - Ріккі Уолден - 4:3
Баррі Хокінс - Фергал О'Брайен - 4:2
Юань Сицзюнь - Бен Вулластон - 4:3
Стюарт Каррінгтон - Ронні О'Салліван - 1:4

В 1/8 фіналу Трамп теж багато сил не залишив. Теж 4:0 проти китайського снукеріста, правда, з трьома півсотенними серіями.


Ронні також пішов за звичним шляхом. 4:1 з Юанем Сицзюнем, при цьому О'Салліван записав на свій рахунок дві півсотенних і одну сотенну серії. Нагадаємо, Ронні рік тому тут же програв Трампу в фіналі, і на нинішньому турнірі вони можуть зустрінься теж тільки у вирішальному поєдинку.


Продовжив дивувати Урсенбахер. На превеликий жаль для місцевої публіки, він вибив з турніру Марка Аллена. 4:3, при тому що Марк оформив 2 сенчурі, а Александр - 5 півсотенних брейків. Відзначимо, що швейцарець став гравцем з найнижчим рейтингом серед усіх учасників чвертьфіналів - він перед початком турніру знаходився на 102-му рядку світового табелю про ранги!
Кайрен Вілсон зробив три півсотенних брейка, але цього йому не вистачило в матчі з Ентоні Хемілтоном - 3:4. Таким же напруженим видався і поєдинок Стівен Магуайр - Джон Хіггінс. Хіггінс вів 3:1, дозволив супернику зрівняти рахунок, але виграв вирішальну партію. 4:3, при цьому на рахунку Джона тільки одна серія в 50 очок.

1/8 финалу:
Джадд Трамп - Янь Бінтао - 4:0
Ентоні Хемілтон - Кайрен Вілсон - 4:3
Марк Селбі - Кен Доерті - 4:1
Стівен Магуайр - Джон Хіггінс - 3:4
Робби Вільямс - Джо Перрі - 1:4
Александр Урсенбахер - Марк Аллен - 4:3
Шон Мерфі - Баррі Хокінс - 4:2
Юань Сицзюнь - Ронні О'Салліван - 1:4

1/4 фіналу:
Джадд Трамп - Ентоні Хемілтон - 5:1
Марк Селбі - Джон Хіггінс - 4:5
Джо Перрі - Александр Урсенбахер - 5:3
Шон Мерфі - Ронні О'Салліван - 1:5

1/2 фіналу:
Джадд Трамп - Джон Хіггінс
Джо Перрі - Ронні О'Салліван

Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 00:11 1

У віці 85 років пішов з життя Сесар Луїс Менотті

Коментарі