ДЕНИСОВ: «Чому Алана Патріка відсторонили на 3 матчі, а Шепелєва на один?»

Спортивний журналіст порівняв дві, на його думку, ідентичних ситуації

Український спортивний журналіст Олександр Денисов розповів про ситуацію, яка трапилася напередодні очної зустрічі «Шахтаря» і «Динамо» (1:0). Йдеться про останнє рішення КДК Асоціації футболу України:
«Два тижні тому після гри «Шахтар» - «Олександрія» був серйозно покараний дискваліфікацією на три матчі Алан Патрік. За агресивну поведінку в епізоді проти Банади бразилець отримав пряму червону картку. Пізніше КДК, грунтуючись на протоколі матчу арбітра Романова, прийняв рішення про триматчеву покарання для Патріка.
Якщо поглянути на те, що написав Віталій Романов в протоколі матчу, все відповідає дійсності та букві закону. На 75 хвилині показана червона картка Патріку за агресивну поведінку. Ніяких питань до арбітра з приводу прямої червоної. Так само як ніяких питань до формулювання в післяматчевому рапорті. Так само як і до вирішення КДК, агресивна поведінка - покарання три матчі!
А далі мова про інший матч з ідентичним інцидентом і зовсім іншим рішенням КДК. Кубок України, «Динамо» - «Шахтар». Арбітр Копієвський вилучає з поля Володимира Шепелєва. Теж пряма червона картка і теж за агресивну поведінку. Знову ж таки, як і в випадку з Патріком, до арбітра немає питань ні з точки зору прямої червоної, ні з точки зору формулювання епізоду в післяматчевому рапорті.
У протоколі написано, що на 88 хвилині Володимир Шепелєв був вилучений за агресивну поведінку. Стрибнув ззаду на суперника і потрапив ногою по нозі суперника. Обидва епізоди були спочатку оцінені арбітрами як агресивна поведінка, пряма червона і стандартна санкція, згідно регламентних норм - три гри дискваліфікації. Але в одному випадку КДК Асоціації виносить стандартне рішення, і Патрік отримує три гри, а в другому - скандальне.
Шепелєва по суті реабілітують, рішення КДК - тільки один матч дискваліфікації і два умовно. Чому в даному випадку це реабілітація, поясню на простому прикладі. Якби Шепелєв отримав в тому епізоді не прямий червону, а другу жовту, він і так би автоматично отримав дискваліфікацію на одну гру. Але Шепелєв отримав пряму червону, тут точно не один матч, тут мінімум два, а за великим рахунком агресивна поведінка - це класична дискваліфікація на три гри. І тут КДК приймає рішення про один матч і два умовно.
Чому в двох ідентичних епізодах з агресивною поведінкою така виборча позиція? Це ж відверта демонстрація подвійних стандартів. Чи вплинув хтось на це рішення, невідомо. Але в даному випадку це скандальне рішення дисциплінарного органу Асоціації зіштовхує лобами «Шахтар» і «Динамо».
Микола Степанюк Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 13:08 0

Поєдинок відбудеться 4 травня о 17:15 за Києвом

Коментарі