Олександрія вирвала нічию в поєдинку проти Сент-Етьєна

Колектив Володимира Шарана в черговий раз продемонстрував жагу до європейських досягнень

Десятиразовий чемпіон Франції «Сент-Етьєн» завітав у цей вечір до серця західної України з метою протистояння в рамках четвертого туру групового раунду Ліги Європи УЄФА футбольному клубу «Олександрія» на полі львівського стадіону «Арена Львів».
Ситуація в турнірній таблиці квартету I перед стартом звітного поєдинку нічого доброго не могла обіцяти його безпосереднім учасникам. Екватор групового етапу французька та українська команди подолали з двома нічийними результатами у своєму активі. І якщо від підопічних Володимира Шарана навіть такого результату складно було очікувати, то колектив Клода Пюеля, що непогано виступив в минулому розіграші Ліги 1, явно не міг змиритися з останнім рядком в турнірній таблиці групи, у якій, окрім «Олександрії» і «Сент-Етьєна», були присутні також бельгійський «Гент» і німецький «Вольфсбург».
Як би не намагалися «зелені» уникнути властивого для їх суперника агресивного старту поєдинку, проте колектив Шарана був настільки наполегливим у своїх намірах відзначитися швидким забитим м'ячем, що відразу ж спробував нав'язати гру в швидкий пас на половині поля французької команди. При цьому «Олександрія» продовжувала залишатися далекою від надійності в обороні, на тлі чого момент з ударом Ахолу над поперечиною з середньої дистанції виступав першим тривожним сигналом для Паньківа.
Свої моменти треба реалізовувати - такий персональний висновок після звітної гри може зробити Євген Банада. І якщо при першому ударі опорного півзахисника «оленів» дорікнути в якості виконання було проблематично - Руфф'є відверто врятував, то під час виходу практично один на один з голкіпером французької команди, треба було просто перегравати опонента, замість чого Євген пробив на комфортній висоті в ближній кут.
І відразу ж «Олександрія» поплатилася за марнотратство. У своєму штрафному майданчику Юрій Паньків кинувся в ноги Хазрі, який з легкістю скористався закиданням з центральної зони за спину центральним захисникам. Очевидне рішення арбітра призначити пенальті завершилося точним ударом десятого номера гостей у правий нижній кут.
Від колективу Шарана потрібно знову демонструвати непоступливий характер, проте якщо б влучив у праву «дев'ятку» Берич ударом з-за меж штрафного під кінець півгодини ігрового часу, задача олександрійців ускладнилася б по максимуму. Форвард мав осічку, за підсумком чого вболівальники на трибунах продовжили спостерігати за непоступливою боротьбою на кожній ділянці футбольного поля, у якій моментам біля воріт тривалий час не знаходилося місця.
Однак господарям треба було йти відіграватися, що і вийшло б зробити за допомогою удару зі штрафного від Гліба Бухала, якби не рикошет м'яча від спини Банади, який знаходився в явному офсайді в момент пострілу партнера по команді. Потім «Олександрія» проспала простий вихід суперника в контратаку через центральну зону, який завершився точним пасом на хід Камара в штрафну Паньківа у виконанні Буанга. Проштовхнути м'яч у сітку ударом з носка було простим завданням.
І тільки другий пропущений м'яч зумів запалити справжню спортивну злість в серцях гравців господарів. Денис Безбородько вколотив м'яч у сітку з близької відстані, скориставшись вдалим відскоком біля чужої воротарської. І вже в компенсований час припустився фатальної помилки при грі на виході з воріт голкіпер Руфф'є. Ударом кулаком м'яч був відправлений точно в ноги Максиму Задераці, який зумів миттєво зорієнтуватися, і повернути його голкіперу суперника у вигляді ефектного удару за комірець з лицьової лінії штрафного. Колектив Шарана врятувався від поразки в черговий раз, однак ситуація в групі вже інакша, ніж перед початком звітної зустрічі.
У наступному турі французький «Сент-Етьєн» прийматиме на своєму полі бельгійський «Гент», а «Олександрія» матиме другу, домашню, частину протистояння з німецьким «Вольфсбургом».

Ліга Європи, група I. 4-й тур.

Олександрія - Сент-Етьен 2:2

Безбородько, 84, Задерака, 90+1 - Хазрі, 24 (пен.), Камара, 73

Паньків, 23 - Фофана, 43, Юссуф, 68

Олександрія: Паньків - Мірошніченко, Бухал, Дубра, Пашаєв - Ковалець, Банада, Гречишкін - Третьяков, Шастал (Безбородько, 46), Лучкевич (Задерака, 78).

Сент-Етьен: Руфф'є - Колодзейчак, Перрін, Фофана, Дебюши - Ахолу, Юссуф, Буанга - Хазрі (Габріель Сілва, 72), Беріч (Камара, 55), Норден (Будебуз, 87).

Арбітр: Жоау Пиньєйру (Португалія)

Стадіон: «Арена Львів» (Львів, Україна)

Удари (у площину): 13 (5) - 7 (2)
Кутові: 4 - 1
Оффсайди: 3 - 1.

АЛЕКСАНДРІЯ-СЕНТ-ЕТЬЕН. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 4°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 12:21 7

Наставник може не допрацювати до кінця сезону

Коментарі