Динамо зіграло внічию з Копенгагеном і в другому поєдинку

Суперники, як і двома тижнями раніше, обмінялися голами

Побачити Копенгаген і померти - такого наріжного завдання «Динамо» в столиці Данії не вирішувало. Тому що був такий-сякий очкової запас, та й гра киян останнім часом помітно стабілізувалася в сторону як мінімум надії на краще. Але і програвати «Копенгагену» було небажано. Це як мінімум. Тому що в разі, якщо «Мальме» переможе «Лугано», наступний вояж команді Михайличенка належить саме до Швеції, де його суперник по першому туру, відчувши запах крові, явно захоче взяти реванш за київські 0:1. Тому динамівцям потрібно було на «Паркені» чіплятися хоча б за нічию.

Завдання - не надскладне, але й непросте. «Копенгаген» закидати шапками, як «Львів», при всьому бажанні не вийде. Та й перебігати, залякати як «Шахтар» - теж. Чемпіон Данії дуже грамотний в обороні, у нього все добре з фізикою, пресингувати він теж вміє не на словах. Таку команду можна брати або змором, або включаючи режим «Ліверпуля».

Чекати від нинішнього «Динамо» мерсисайдської прудкості поки важкувато, так що залишалося «грішити» на обережну вимотуючу тактику гостей, орієнтовану на сувору гру в обороні, в'язку - в середині поля, і підкараулювання чужих помилок - в атаці. В принципі, така манера гри і для «Копенгагена» підходить найкраще. Так що дві команди явно готувалися до повільного висмикування «хворого зуба».

Краще до цїєї непростої й суворої дійсності пристосувалися господарі. Точніше, їм вдалося забити швидкий м'яч. Дуже швидкий - вже на четвертій хвилині. Бущан не впорався з, загалом-то, простою навісною передачею і випустив м'яч прямо на ноги неприкритого Стаге, який без перешкод переправив м'яч в сітку. Пам'ятається, в Києві теж данці забили дуже швидкий гол. Ось вам і зробили роботу над помилками, про що віщував перед грою Олексій Михайличенко.

Але досить швидко кияни отримали відмінний шанс виправитися за стартовий провал. Після прострілу Караваєва м'яч потрапив в руку Зека, який прибіг у свій штрафний майданчик допомагати захисникам. Суддя без вагань вказав на «точку», господарі практично не сперечалися. Удар у Циганкова не можна сказати, що не вийшов, просто відмінно зіграв голкіпер Йонссон, який парирував удар.

Незабитий пенальті розлютив динамівців. Вони створили кілька непоганих моментів, але ударам Вербича та Бесєдіна не вистачало точності.

Але динамівської злості вистачило ненадовго. В середині тайму гра вирівнялася. Господарі робили акцент на флангових проходах і наступних навісах, граючи другим номером, гості не гребували йти в атаку великими силами. Правда, атаки динамівців носили більше позиційний характер.

За весь перший тайм «Динамо» так і не змогло створити по-справжньому небезпечний момент (за винятком пенальті, зрозуміло). Активністю вирізнялися Вербич і Бесєдін, постійно розряджав свою «гармату» Сидорчук. Ось, власне, і весь динамівський актив. «Копенгаген» же, як здалося, намагався строго грати по рахунку. Якщо змогли його утримати, значить, їхня тактика в першій сорокап'ятихвилинці спрацювала.

Другий тайм гості розпочали «за здоров'я». Був момент у Караваєва, але м'яч після його удару розминувся зі штангою. Але підопічні Сольбаккена досить швидко вирівняли гру. І не тільки її вирівняли, а й «засушили». На 54-й хвилині у Караваєва був ще один непоганий момент, але знову повз ціль.

А ось Вербич в ціль потрапив. Нарешті. Словенець був одним з найпомітніших на полі. Він почав атаку, яка стала гольовою, і сам же її завершив. Здалося, що воротар «левів» не побачив момент удару, але це аж ніяк не зменшує заслуг Беньяміна, який забив своїй колишній команді. І відразу ж Циганков міг забивати другий, але з середньої дистанції не зумів влучити в дальній кут.

Після забитого м'яча гості міцно заволоділи ініціативою, в той час як «Копенгаген» навіть не думав про атаку. Але ближче до фінішу матчу чемпіони Данії зуміли вирівняти гру. Моментів біля воріт Бущана від цього не стало більше, але на якийсь час господарям вдалося відсунути гру в середину поля.

Під кінець поєдинку обидві команди помітно втомилися. Але Михайличенко замін робити чомусь не збирався, а от Сольбаккен використовував всі три. Лише за хвилину до кінця основного часу матчу тренер киян випустив Де Пену. Але проявити себе уругваєць не встиг - просто не вистачило часу.

Матч так і завершився - 1:1. І став практично калькою київського поєдинку. І на чию користь ця нічия, зараз можна лише здогадуватися.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Ліга Європи. Група В. 4-й тур.

«Копенгаген» - «Динамо» - 1:1

Йенс Стаге (4) - Беньямін Вербич (70)

Карлос Зека (64), Майкл Сантос (83), Віктор Нельссон (83) - Артем Шабанов (83)

На 14-й хвилині Віктор Циганков не реалізував пенальті (воротар)

«Копенгаген»: Карл-Юхан Йонссон - П'єр Бенгтссон (Карло Бартолец, 69), Віктор Нельссон, Сотіріс Папаяннопулос, Гільєрмо Варела - Віктор Фішер (Ніколай Томсен, 82), Карлос Зека, Расмус Фальк (Мохамед Дарамі, 55), Йенс Стейє - Майкл Сантос, Піерос Сотіріу

«Динамо»: Георгій Бущан - Віталій Миколенко, Артем Шабанов, Денис Попов, Томаш Кендзьора - Сергій Сидорчук, Володимир Шепелєв - Беньямін Вербич (Карлос Де Пена, 89), Віктор Циганков, Олександр Караваєв - Артем Бесєдін

Арбітр: Томаш Богнар (Угорщина)

Стадіон «Телла Паркен» (Копенгаген, Данія)

КОПЕНГАГЕН - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 18 травня 2024, 10:00 1

Чемпіонат світу в елітному дивізіоні пройде в Чехії

Коментарі