БРИКАЙЛО: «Мені поставили діагноз рак. Федерації біатлону було все одно»

22-річна українська біатлоністка розповіла, як перенесла страшну хворобу

Багаторазова чемпіонка України, учасниця юніорських чемпіонатів світу з біатлону Мар'яна Брикайло розповіла, що Федерація біатлону України не допомогла їй після того, як спортсменці поставили смертельний діагноз.
«Після естафети на чемпіонаті світу, я серйозно замислилася над своїм здоров'ям. Приїхала в Україну, почала бігати по лікарнях, здавати багато аналізів. Але діагноз тут так і не змогли поставити. Відчувала себе добре, але розуміла: щось не так. Займалася виключно йогою, тому що лікарі заборонили взагалі навантаження, поки йде обстеження.
Моя лікар-гінеколог запропонувала мені поїхати до Чехії, просто на обстеження. Мені зробили документи і я поїхала туди з метою дізнатися, що зі мною. І вже тут, в Чехії, мені остаточно поставили діагноз: рак шийки матки другої стадії. Я вирішила лікуватися за кордоном і в вересні знову вирушила туди.
Довго ніхто не знав, чому я в Чехії і що я там роблю, жодна близька людина не знала. Я всім сказала, що їду на роботу і все. Так і було: я підробляла. Мені допомогли влаштуватися на роботу і паралельно підліковуватися. Масаж в Чехії теж був як підробіток. Це не було основною зайнятістю як в Україні, радше як хобі для мене у вільний час.
Федерація біатлону відвернулася! Навіть ніхто не поцікавився по сьогоднішній день як я! Федерації було все одно.
На даний момент, 3 грудня мене чекає заключний етап, пов'язаний зі здоров'ям в Словаччині. Очікується тиждень перебування в лікарні. Сподіваюся, все пройде добре і вже можна буде планувати дітей», - сказала Брикайло.
Біатлонний сезон-2019/20: розклад, анонси, трансляції, результати
Денис Шаховець Джерело: Трибуна
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 14:36 19

З 2022 року трофей не розігрувався, але чи варто до нього повертатися зараз?

Коментарі