Олімпік на останніх хвилинах вирвав перемогу у Колоса

Донеччани здобули третю перемогу поспіль в чемпіонаті

Порівняно з минулим туром чемпіонату головний тренер «Колосу» Руслан Костишин зробив певні зміни у стартовому складі ковалівського колективу. Замість Максименка, Смирного та Морозка на поле вийшли Волков, Задоя та Костишин-молодший. Щодо складу олімпійців, то Вісенте Гомес обмежився лише однією зміною: замість Лук'янчука на поле вийшов Снурніцин.

Обидві команди жваво розпочали заключний матч туру. Боротьба за м'яч точилася по всьому полю, але до небезпечних моментів біля обох воріт справа не доходила. В основному через брак завершальних передач та ударів. Пожвавлення на трибунах «Оболонь-Арени» викликав рейд правим флангом та небезпечна передача Ільїна, але капітан олімпійців Гришко встиг ліквідувати загрозу.

В середині тайму перспективний штрафний заробив Тейшейра, але після удару Ксьонза м'яч рикошетом від «стінки» залишив поле. Міг Ксьонз стати автором гольової передачі на Шахаба, але іранський легіонер влучив у ногу Волинця. Хапається Шахаб за голову, коли після флангової передачі того ж Ксьонза пробивав головою - м'яч влучив захисника і в рамку воріт не полетів.

Гості активніше розпочали другу половину зустрічі і «розмочити» ворота команди з Ковалівки міг Тейшейра, який пробив поруч з рамкою воріт. І все ж, зусилля «Олімпіка» матеріалізувалися у гол. Євгеній Пасич на правому краю атаки з-під захисника пробив точно в дальній кут воріт Волинця. Для Євгенія це був перший забитий гол у поточному чемпіонаті.

До честі господарів поля, вони досить швидко відновили рівновагу. Оріховський чудово виконав штрафний удар і м'яч від руки Кринського влетів під поперечину воріт. Так завершилася безгольова клубна рекорда серія «Колоса» в УПЛ, яка тривала 386 хвилин. Для Оріховського, до речі, це був перший гол в складі ковалівської команди.

Напруга на полі зросла ще більше і кожна з команд прагнула вирвати перемогу у цьому поєдинку. І арбітр матчу Бондар вгледів порушення в карному майданчику господарів зі сторони Чорноморця проти Цимбалюка, який опинився на газоні, призначивши пенальті. Балашов 10-й раз в чемпіонатах пробивав з «позначки» і забив 9-й гол, який і виявився переможним. До речі, олімпійці вперше з початку чемпіонату забили в гостях два голи. До того ж, донецький клуб повторив клубний рекорд, здобувши третю поспіль перемогу в чемпіонаті.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'єр-ліга. 13-й тур
«Колос» - «Олімпік» - 1:2
Оріховський (70) - Е, Пасіч (58), Балашов (87, з пенальті)
Парамонов (28), Костишин (40), Ільїн (50), Черномрец (85) - Цимбалюк (68), Джеффрі (91)
«Колос»: Волинець - Зозуля, Задоя, Парамонов, Чорноморець - Ільїн, Костишин (Лисенко, 43), Мілько, Оріховський, Волков (Кожушко, 64) - Нехтій (Джемаль, 63)
«Олімпік»: Кринський - Ксьонз, Гришко, Снурніцин, Вантух - Е, Пасіч (Балашов, 62), Кравчук, Цимбалюк, Політило, Тейшейра (Завійський, 89) - Шахаб (Джеффрі, 75)
Арбітр: Іван Бондар
Стадіон: «Оболонь-Арена

КОЛОС - ОЛІМПІК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Андрій Ковальов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 00:59 9

Український воротар залишився у запасі в останньому матчі

Коментарі