Барті зупинила Світоліну в фіналі Підсумкового турніру WTA

Перша ракетка світу виявилася занадто сильною

Українка Еліна Світоліна (№8 WTA) не зуміла захистити торішній титул на Підсумковому турнірі WTA в Шеньчжені.
У фінальному поєдинку найкраща українська тенісистка поступилася лідеру світового рейтингу австралійці Ешлі Барті (№1 WTA).
Підсумковий турнір WTA. Фінал
Еліна Світоліна (Україна) - Ешлі Барті (Австралія) - 4:6, 3:6
Обидві тенісистки жваво розпочали матч, легко забираючи свої подачі. Українка намагалася максимально глибоко грати суперниці під ліво, австралійка, в свою чергу, грала в агресивній атакувальній манері, використовуючи перевагу в більш потужних ударах.
Перші вісім геймів стали зразково-показовими з точки зору захисту своєї подачі. На прийомі ніхто не міг виграти більше двох очок. Першою брейкпоінт (він же прихований сетбол) заробила українка, сталося це в дев'ятому геймі. Барті відбилася, з великими зусиллями забрала очко, після чого сталася неприємна для нас розв'язка.
Двічі за сет Барті пощастило з тросом. Більш того, другий м'яч, виграний таким чином, вивів їй при рахунку 5:4 на третій сетбол, який був успішно реалізований завдяки класному прийому другої подачі.
Друга партія розпочиналася більш оптимістично, Еліна вела 2:1 з брейком, але Барті зуміла переломити хід зустрічі. Більш активна гра австралійки, гарматні удари з форхенда і фірмові різаки зліва - і рахунок вже 4:2 на її користь. Українці не залишалося нічого іншого, крім як самій постаратися діяти в більш агресивній манері. Це допомогло зробити брейк, але відчувалося, що перемоги нам сьогодні не бачити
Навіть на таких повільних кортах впевнений атакуючий теніс виявився успішнішим, ніж більш захисна гра Світоліної. Чи могла вона сьогодні виступити краще? У цьому є великі сумніви. Українка не сама програла цей матч, Барті була сильнішою. Це спорт, так буває.
У будь-якому випадку, Еліна перевершила всі передтурнірні очікування і знову довела, що вона одна з найкращих в світі. І нехай в цьому сезоні не було титулів, але з такою грою і ставленням до своєї роботи Світоліна ще довго буде радувати нас своїми перемогами.
Відзначимо, що це була перша поразка Еліни в очних матчах проти Ешлі (5-1). У цьому сезоні було зіграно два матчі (1-1).
Завдяки виходу в фінал Світоліна заробила 1080 очок и $2,400,000 призових. Українка завершить сезон на шостому місці в рейтингу WTA.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 30 квітня 2024, 20:56 0

Денис Молчанов у парі з Джоном Смітом програв дуету Ніс / Зелінськи у Мадриді

Коментарі