Світоліна vs Кенін. Кому це потрібно?

Розбираємося, чого очікувати від п'ятничного матчу проти другої запасної

В п'ятницю, першого листопада, перша ракетка України Еліна Світоліна зіграє матч третього туру групового раунду Підсумкового турніру WTA. Суперницею українки стане 20-річна американка Софія Кенін, яка замінить травмовану канадку Б'янку Андреєску. Початок зустрічі о 12:30 за Києвом.
Нагадаємо, Світоліна після двох зіграних турів з невеликою обмовкою (спойлер: про це нижче) забезпечила собі перше місце в групі і вже навіть знає суперницю в півфіналі - це Белінда Бенчіч (Швейцарія). Що стосується Кенін, то вона була ДРУГОЮ запасною і все одно отримала шанс поборотися за призові. У разі перемоги вона отримає додатково 90 очок в рейтинг WTA (250 за перемогу перекриють 160, отриманих за малий Підсумковий турнір).
У більшості уболівальників виникає резонне питання: «Для чого Світоліній мучити себе ще одним матчем напередодні півфіналу? І чи можливо якось обійти цей поєдинок?». Давайте розбиратися.
Для початку заглянемо в регламент турніру, який ясно дає зрозуміти, що Світоліна не має права не виходити на матч. Навіть якщо він вже нічого не вирішує - потрібно грати. У разі пропуску поєдинку українка буде дискваліфікована, а Кенін зарахують перемогу.
Можна трохи пофантазувати і виключити даний пункт правил (здивовані? Далі буде ще веселіше). Тоді б Еліна зі 100% ймовірністю втратила першу сходинку, адже в разі рівності перемог (а у Плішкової і Халеп по одному очку) спочатку дивляться на кількість зіграних поєдинків, а не результат особистої зустрічі. Але все це лише ліричний відступ.
Що ж легально (чи не зовсім) може зробити Світоліна, щоб максимально полегшити собі поєдинок з Кенін?
1. Симулювати травму або хворобу ПІД ЧАС матчу
Згідно з регламентом, у разі зняття під час матчу проти Кенін через хворобу або травми Світоліна не отримає бану. Практичний приклад: зняття Андреєску в матчі з Плішковою.
Після цього медичний персонал турніру повинен упевнитися, що тенісистка здатна вийти на наступний поєдинок і її здоров'ю нічого не загрожуватиме. Нагадаємо, канадці порадили завершити виступи.
Уявити, що Світоліна обманним шляхом буде симулювати травму або хворобу, якось зовсім не виходить. Будемо сподіватися, що і реальних проблем зі здоров'ям у неї не виникне.
2. Зіграти тренувальний матч, програвши без особливого опору
Тут є як плюси, так і мінуси. Переваги в тому, щоб залишитися свіжішою на півфінальний матч проти Белінди Бенчіч, який відбудеться вже в суботу.
Недоліки: втрата призових ($305,000) і рейтингових очок за перемогу (125) і, можливо, частинки репутації. Поки що Світоліна виглядає в Шеньчжені однією з найкращих, і навряд чи хтось повірить, що вона може легко поступитися Кенін.
3. Якось домовитися з Кенін і її татом
А ось і той самий напівлегальний спосіб, який перестає бути таким, після того як хтось про це дізнається. Єдине питання: про що ж все-таки потрібно домовлятися?
Звучить дурнувато? Ви абсолютно праві, це абсурд. Варіант настільки безглуздий, як і сам факт проведення цього матчу з чисто турнірної точки зору.
Може, у вас будуть ще пропозиції? Цікаво було б почути.
І на закінчення давайте згадаємо, як 2 роки тому Еліна після двох поразок на старті Підсумкового турніру вийшла на корт і розмазала Халеп, не пустивши румунку в півфінал. Грала вона за очки, чи, може, за призові? Ось це навряд чи, та й шанси на вихід в 1/2 вона до того моменту вже втратила. Тому готуємося до фул-контакту, іншого ми на корті не побачимо.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Волейбол | 02 травня 2024, 09:31 9

На команду чекає виступ у Золотій Євролізі

Коментарі