Наполі зіграв унічию з Аталантою без участі Малиновського

Команди двічі обмінялися голами, проте поєдинок завершився серйозною бійкою

Вкрай складно вдається колективу Джан П'єро Гасперіні спроба вийти на стабільну серію результатів під час протистоянь на три фронти в цьому сезоні. Чого не можна було сказати про суперника бергамаської «Аталанти» за десятим туром італійської Серії А, неаполітанського «Наполі». Зустріч на поле стадіону «Сан-Паоло» була не тільки найбільш очікуваною подією цього вечора на Апеннінському півострові, але ще і обіцяла стати черговою можливістю для українського півзахисника Руслана Малиновського заявити про свою здатність стати лідером колективу з Бергамо.
Домашня гра проти фріульского «Удінезе», яку команда Гасперіні проводила в минулому турі національної першості завершилася з розгромним рахунком 7:1 на користь господарів протистояння. Однак до моменту гри на внутрішній арені, «Богема» здійснила невдалий вояж до Манчестера в рамках Ліги чемпіонів УЄФА, де поступилася лідеру групи «Манчестер Сіті» (1:5), що сильно відкинуло «бергамасків» від можливості нав'язати боротьбу за вихід у стадію плей-офф донецькому «Шахтарю» та загребському «Динамо». На тлі цих подій, «Аталанта» мала виїзд у південний регіон Італії, куди вкрай не люблять заглядати клуби з солідним показником результативності поєдинків - бергамаскі, в середньому за зіграних дев'ять турів Серії А, вражали ворота опонентів тричі за поєдинок, що є найбільшим показником серед всіх клубів-учасників змагань. У той самий час, «Наполі» пропустив лише двічі в чотирьох зустрічах за рідної публіки.
Під повним контролем гравців неаполітанського клубу проходила гра в першій половині поєдинку, за винятком тих рідкісних випадків, коли «Аталанті» вдавалося проводити атаки на швидкості. Саме в такі моменти позначалися підключення крайніх захисників та Кулібалі до чужого штрафного - Мерета просто залишали на самоті на своїй половині.
Саме тактика атаки великим числом виконавців і принесла стартовий успіх «віслюкам». Збентежити Карло Анчелотті в правильності обраної моделі могла лише травма півзахисника Аллана, який став жертвою пресингу та боротьби за м'яч. Відразу після заміни опорника неаполітанців, «Наполі» створив свій перший момент. Кальєхон втік лівим флангом з м'ячем в чужий штрафний, але не зміг переграти Голліні в ближньому бою. Однак саме через іспанця і була побудована гольова атака господарів поля в подальшому. Первинна подача кутового на правому фланзі у виконанні Кальєхона загострення в чужій штрафній не принесла, але підбір все одно залишився за атакуючою стороною, після чого послідувала передача під другий навіс іспанського півзахисника, і вже на цей пас всередину воротарського зумів відгукнутися центральний захисник Максимович. Ударом головою з близької відстані до воріт рахунок на табло був змінений.
Здавалося, що господарі поля прекрасно контролюють ситуацію на полі, а після чергової «пожежі» у штрафному Голліні це почуття лише загострилося. У поперечину з меж воротарського пробив Аркадіуш Мілік, після чого Лоренцо Інсіньє не зміг заштовхати м'яч у сітку в боротьбі проти захисників і голкіпера.
І все ж, «Аталанта» не просто відсиджувалася на своїй половині поля, після чого вкрай вдало сходила в контратаку під завісу першого тайму. Від Калейду Кулібалі зміг втекти Ремо Фрелер правим флангом, після чого пробив низом в ближній кут, а Алекс Мерет не встиг належним чином скластися. Руслан Малиновський перший тайм просидів на лавці запасних.
На жаль, українець залишився в запасі і в час, що залишився у цьому поєдинку, проте його відсутність для українського вболівальника могли дещо нівелювати події другої половини. Для початку, Мілік перевірив на міцність поперечину у правого верхнього кута чужих воріт прямим ударом зі стандарту в центральній зоні. Польський форвард був вкрай активним у чужих воріт, тому зовсім не дивно, що саме він завершив другу гольову атаку своєї команди в цій зустрічі. Фабіану Руїсу вдалося зробити відбір в центрі поля, після послідувала миттєва передача в передню лінію, а Мілік спокійно втік від захисників і впевнено переграв у ближньому бою Голліні.
Будемо відверті, «Наполі» просто зловив кураж у наступних своїх атаках, за що поплатився під завісу поєдинку, коли між гравцями господарів і арбітром зав'язалася суперечка відносно не призначеного пенальті за фол проти Міліка в штрафний «Богеми». А поки суперники сперечалися, Толой видав довгу діагональ, яка знайшла в чужій штрафній Йосипа Ілічича. Переграти залишеного без допомоги Мерета було не так у ж і складно. Але що було потім! Гравці зав'язалися в бійці біля бокової межі поля, до якої втрутилися і представники тренерського штабу. Карло Анчелотті так відчайдушно намагався відтягнути своїх підопічних від конфлікту, що в пориві пристрасті отримав червону картку за репліки на адресу арбітра. У цілому, кінцівка була, що треба, однак перемоги жодна зі сторін так і не здобула.
У наступному турі неаполітанський «Наполі» зіграє в столиці Італії проти «Роми», а «Аталанті» в Бергамо доведеться прийняти на своєму полі «Кальярі».

Італійська Серія А. 10-й тур.

Наполі - Аталанта - 2:2

Максимовіч, 16, Мілік, 71 - Фрелер, 42, Ілічіч, 86

Максимовіч, 47, Ді Лоренцо, 84, Інсінье, 88 - Толой, 20, де Роон, 63, Пашаліч, 67

Наполі: Мерет - Луперто, Кулібалі, Максимовіч, Ді Лоренцо - Лосано (Мертенс, 59), Фабіан Руіс, Аллан (Зьєлінські, 11), Кальехон - Інсіньє, Мілік (Льоренте, 82).

Аталанта: Голліні - Джимсіті (Кьяєр, 65), Паломіно, Толой - Госенс, Фрелер, де Роон, Хатебур - Пашаліч (Кастань, 69), Гомес (Муріель, 75) - Ілічіч.

Арбітр: П'єро Джакомеллі (Трієст, Італія)

Стадіон: «Сан-Паоло» (Неаполь, Італія)

Наші оцінки:

Заміни Наполі: Льоренте - 5,0, Зьєлинські - 6,5, Мертенс - 6,0.

Заміни Аталанта: Кьяєр - 6,0, Муріель - 6,5, Кастанье - 6,0.

Удари (у площину): 15 (11) - 12 (6)
Кутові: 2 - 3
Оффсайди: 3 - 0.

НАПОЛІ-АТАЛАНТА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 17°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 23 травня 2024, 07:21 6

Чемпіон WBC у легкій вазі відреагував на статистику переглядів бою Усик – Ф'юрі

Коментарі