Підсумковий турнір WTA. Світоліна почала захист титулу з перемоги

Українка в четвертий раз поспіль переграла Кароліну Плішкову

Українка Еліна Світоліна (№8 WTA) успішно стартувала на Підсумковому турнірі WTA в Шеньчжені.
В першому турі групового раунду перша ракетка України обіграла найкращу чеську тенісистку Кароліну Плішкову (№2 WTA).
Шеньчжень. Груповий раунд
Еліна Світоліна (Україна) - Кароліна Плішкова (Чехія) - 7:6(12), 6:4
Сьогодні ми побачили Світоліну, яка вийшла перемагати за рахунок високого класу, стабільності і переваги в швидкості. Українка мало помилялася, багато рухалася, але рідко ризикувала. Плішкова вийшла на матч не в найкращих кондиціях, але навіть в такій формі вона здатна переграти багатьох топових тенісисток.
Перші два гейми залишилися за чешкою, але ситуація дуже швидко вирівнялася. Після цього до кінця сету жодна з дівчат не дозволяла суперниці заробити жодного брейкпоінту. Загалом гра була трохи нудною для уболівальників: більшість розіграшів були швидкими, затяжної боротьби і зміни ритму на корті практично не спостерігалося. Плішкова розуміла, що вв'язуватися в боротьбу характерів проти Світоліної справа невдячна, тому намагалася зіграти точніше й гостріше, через що часто допускала помилки. Найбільше здивували п'ять подвійних від чешки в першому сеті, для неї це жахливий показник, тим більше, тільки при трьох ейсах.
Що стосується Еліни, то вона грала максимально чисто, але за рідкісним винятком боялася ризикувати або агресувати. Її можна зрозуміти, суперниця давала шанси і за такої гри, але напруга була присутньою.
У підсумку перша партія перейшла на тай-брейк, де відбулися найцікавіші події в матчі. Всього було розіграно 26 очок, при цьому Світоліна не реалізувала шість сетболів, відігравши при цьому один. У найвідповідальніші моменти Еліна грала м'яко, а Кароліна, навпаки, грала максимально гостро і тонко. На щастя, в інші моменти чешка продовжувала помилятися, через що українка і отримала стільки можливостей завершити сет перемогою. На сьомий раз чешка вже не встояла і все-таки вдарила в аут з бекхенда. До слова, зліва в першому сеті Кароліна відіграла краще, ніж очікувалося, але от у другому проблеми були більш помітні.
Після такої виснажливої ​​партії здавалося, що в Кароліни вже не буде шансів проти надмотивованої Світоліної. Українка у другому сеті ще й повела 2:0, але розвинути успіх відразу ж не вийшло. Чешка відновила статус-кво і продовжила створювати інтригу в цьому матчі. Помилок з боку Плішкової стало трохи менше, хоча відчувалося, що перемоги їй сьогодні не бачити. У дуже важливому сьомому геймі українка знову отримала два шанси вийти вперед: спочатку вона не зуміла прийняти потужну подачу суперниці, а потім вже дочекалася грубої помилки Кароліни з форхенда. Легкої подачі на матч не вийшло, але все ж після двох відіграних брейкпоінтів опонентки Еліні вдалося з першого ж матчболу оформити перемогу в стартовому поєдинку на турнірі. Дуже важливо, що це вийшло зробити в двох партіях.
Відзначимо, що це четверта поспіль перемога Світоліної над Плішковою (загальний рахунок 4-5). Більш того, кожен раз, коли Еліна перемагала Кароліну, українка вигравала турнір (Рим-2017, Брісбен-2018 і Сінгапур-2018).
В 2019 Світоліна здобула лише другу перемогу над тенісисткою з топ-10.
У другому матчі Фіолетової групи зіграють Б'янка Андреєску і Сімона Халеп.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 червня 2024, 00:03 13

Артем влітку може змінити клуб

Коментарі