Динамо на своєму полі не змогло обіграти Карпати

Гостей від поразки спас автогол Шабанова

В неділю, 27 жовтня, в Києві один з лідерів чемпіонату «Динамо» приймало аутсайдера нинішньої першості львівські «Карпати».
«Біло-сині» грали свій матч на третій день після гри Ліги Європи з «Копенгагеном» (1:1), а тому Олексій Михайличенко провів ротацію в складі, випустивши п'ять свіжих футболістів. Так, вперше в сезоні з'явився півзахисник Микола Шапаренко, який замінив Шепелєва. На правому фланзі захисту Караваєв замінив Кендзьору, дискваліфікованого Де Пену підмінив Родрігеш, Вербіч - Гармаша, а на вістрі атаки Соль вийшов замість Бєсєдіна.
Головний тренер «Карпат» Роман Санжар, в порівнянні з попереднім поєдинком проти «Львова», випустив чотири нових футболісти: Веремієнка, Ляха, Ді Франко і Лоренцена.
З перших хвилин господарі поля взяли м'яч під свій контроль, створивши в дебюті кілька небезпечних моментів біля воріт Олега Кудрика. Небезпечно пробивав зі стандарту Віктор Циганков, а Сергій Сидорчук з-за меж штрафного майданчуку наважився на дальній удар, проте в обох випадках надійно зіграв голкіпер «зелено-білих». Львів'яни лише відбивались, намагаючись швидко переходити в контратаки.
Перший небезпечний момент «Карпати» створили на 25 хвилині зустрічі. Екс-гравець «Вердера» Лоренцен здійснив сольний прохід, але на підступах до штрафного не зміг обіграти Шабанова. Після удару з-під захисника динамівців м'яч пролетів в метрі від штанги.
У другій половині першого тайму події переважно відбувалися в центрі поля, але ближче до 40-ї хвилини почалися спроби забити гол в роздягальню. Віктор Циганков заробив небезпечний штрафний і сам його виконав, але Кудрик виручив свою команду.
Уже в наступній атаці Вакуленко виходив на побачення з Бущаном, але не зміг переграти голкіпера в ближньому бою, а добивання від Дженнінгса було заблоковано. Контратака «Динамо» виглядала не менш небезпечною: Родрігеш виконував «удар з точки в точку» з кута штрафного, але Кудрик в стрибку відбив удар. Команди йшли на перерву за рівного рахунку, інтрига зберігалася.
На другий тайм Олексій Михайличенко випустив ударний атакувальний дует в особі Артема Бесєдіна і Беньяміна Вербича, і результат не змусив довго чекати. Після багатоходової комбінації Циганков асистував Вербичу, і словенець з лінії воротарського розстріляв ворота Кудрика - 1:0.
Повівши в рахунку, «Динамо» не зупинилося на досягнутому, а продовжувало нагнітати, але Олег Кудрик надійно захищав ворота «Карпат», рятуючи свою команду раз по раз. Лише на 66-й хвилині «Карпати» отримали можливість повернути в гру Бущана, але Кльоц не зміг перекинути м'яч через стінку прямим ударом зі штрафного.
Захисники «Карпат» дуже активно опікували Циганкова, найчастіше зупинити лідера «Динамо» вдавалося тільки за допомогою фолу. На 83-й хвилині Віктор заробив стандарт практично на лінії штрафного, який виконав Шапаренко. Але м'яч після удару Миколи перевірив на міцність поперечину.
«Не забиваєш ти - забивають тобі», - саме це правило спрацювало на 85-й хвилині зустрічі. Після прострілу Бойчука практично з нульового кута м'яч від ноги Шабанова зрикошетив у сітку воріт Бущана. Курйозний гол перервав 4-матчеву суху серію киян в чемпіонаті.
Часу до кінця поєдинку залишалося мало, але «Динамо» не здавалося і всіма силами йшло на штурм воріт гостей. Проте, в компенсований час саме «Карпати» були ближчими до перемоги. Бойчук міг стати героєм гри, але, вийшовши один на один з Бущаном, не зміг переграти голкіпера: м'яч влучив у поперечину.
В останній атаці динамівців після удару Шапаренка м'яч влучив у захисника - на думку «десятки» киян це була гра рукою, але арбітр не призначив пенальті. 1:1 - друга на тижні бойова нічия на НСК «Олімпійський».
Денис ШАХОВЕЦЬ
Українська Прем'єр-ліга. 12-й тур
«Динамо» - «Карпати» - 1:1
Вербич (50) - Шабанов (85, в свої ворота)
Сидорчук (39), Попов (66), Шапаренко (94) - ді Франко (81), Халл (92)
«Динамо»: Бущан - Караваєв, Попов, Шабанов, Миколенко - Сидорчук, Гармаш (Шепелєв, 79), Шапаренко - Циганков, Сіль (Бесєдін, 46), Родрігес (Вербич, 46)
«Карпати»: Кудрик - Мартінс, Вакуленко, Халл, Лях (Понд, 73) - Веремеєнко, Назарин, Кльоц (Бойчук, 83), ді Франко, Лоренцен (Гуцуляк, 46) - Дженнінгс
Арбітр: Крівушкін Дмитро
Стадіон: «НСК Олімпійський»

ДИНАМО - КАРПАТИ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 23:59 3

Україна в рейтингу УЄФА посіла остаточну 18-ту позицію

Коментарі