Львів подасть заявку на проведення Олімпійських ігор 2030 року

Мер Андрій Садовий зустрівся з президентом НОК України Сергієм Бубкою

Місто Львів готове взяти участь у відборі кандидатів на право приймати Зимові Олімпійські ігри в 2030 році, а також проводити Юнацькі зимові Олімпійські ігри 2028 року. Про це сьогодні, 24 жовтня, заявив міський голова Львова Андрій Садовий під час відкритої зустрічі з президентом НОК України Сергієм Бубкою.
Андрій Садовий розповів: «Я тільки що зустрічався з молодими львів'янами, очі горять, я їм сказав, що буду з вами зустрічатися. Сказали просити право для Львова бути містом-господарем Зимової Олімпіади 2030 року. А в 2028 ми готові прийняти молодіжні зимові Олімпійські ігри. Ми почали цей процес, але війна ці потуги зупинила. Сьогодні потрібно всьому світу показати, що ми маємо право, і ми на це заслуговуємо. Ми будемо битися за це право проводити зимові Олімпійські ігри».
Подавати заявки на право проведення Олімпійських ігор в 2030 році можна буде в 2020 році, і Львів візьме участь в цій боротьбі. Президент НОК України Сергій Бубка зазначив: «Сьогоднішнє бажання мера Львова проводити Ігри в Україні є дуже правильним. Так, робота над цим питанням нелегка, але у нас є достатньо часу, щоб все планувати, будувати потрібну інфраструктуру. Хто не мріє, той не перемагає. Тому давайте працювати і рухатися в цьому напрямку».
На думку мера Львова, українці витрачають великі кошти на європейських зимових курортах, а в Україні зимовий туризм мало розвинений. Тому організація таких подій стимулює розвиток спортивної інфраструктури країни. У 2014 році Україна готувала заявку на зимові Олімпійські ігри 2022 (Львів - Карпати), але війна на Донбасі перекреслила ці плани. Тому наступний шанс буде в 2030 році. На зустрічі розглянули перспективи і потенційні можливості будівництва на території Львівщини однієї з п'яти сучасних олімпійських баз європейського рівня - Західної національної бази олімпійської підготовки.
Микола Степанюк Джерело: Zaxid.net
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:40 2

Дивіться відеоогляд матчу 34-го туру Ла Ліги 2023/24

Коментарі