Динамо – Копенгаген. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи

Битва за перше місце в групі B

Напевно, в спарці лідерів групи і має визначитися, хто в нашому квартеті фінішує на першому рядку. При всій повазі до «Мальме» і «Лугано», ці команди навряд чи зможуть скласти конкуренцію віце-чемпіону України і чемпіону Данії.

Суперники по третьому туру Ліги Європи підійшли до очної зустрічі практично з ідентичними показниками, маючи в своїх активах по чотири очки і по одній перемозі і нічиїй. Більш того, і «Динамо», і «Копенгаген» об'єднує ще одна схожість: команди мало забивають (на рахунку киян - один м'яч в турнірі, у «левів» - два). Але ось причини, чому так склалося, різні.

Гра стартового туру Ліги Європи для динамівців припала якраз на розпал їхньої кризи. Новий тренер киян Михайличенко тільки очолив команду після відставки Хацкевича, тому ще не встиг як слід вникнути в суть справи. До того ж, проти «Мальме» динамівці діяли на тлі непростих фізичних навантажень, які новий тренерський штаб запропонував своїм підопічним. Але саме гра проти шведів стала відправною точкою для реінкарнації «Динамо». З тих пір «біло-сині» і не програють, і не пропускають. Правда, у другому турі Ліги Європи киянам так і не вдалося зломити опір скромного «Лугано».

А ось у «Копенгагена» своя біда - травми гравців основи. В першу чергу двох ключових нападників - Ндойє і Вінда. З ними в складі «леви» відмінно розпочали новий сезон - сім перемог поспіль в чемпіонаті, а без них в шести останніх матчах здобули лише дві перемоги, скотившись на друге місце в таблиці, по ходу поступившись в головному дербі Данії «Брондбю» - 1:3. Правда, в останньому за рахунком турі чемпіонату команда Сольбаккена здолала скромний «Есбьєрг» - 3:1.

Що ж стосується киян, то, як було сказано вище, після «Мальме» команда не програє і не пропускає, а в чемпіонаті країни і зовсім лише перемагає. Останнім поваленим суперником виявилася «Олександрія». Правда, команду Шарана динамівці переграли не без проблем, з мінімальним рахунком.

Головна проблема Михайличенка напередодні матчу - відсутність через травми основного голкіпера Бойка і відразу двох ключових центрбеків - Бурди і Кадара. Тому практично зі стовідсотковою впевненістю можна стверджувати, що місце у воротах займе Бущан, а пару центральних захисників складуть Шабанов та Попов. А ось далі можуть бути варіації. Тим більше, що видужав опорник Кадірі.

Матч у четвер напевно стане принциповим для півзахисника киян Вербича, який переходив в «Динамо» саме з «Копенгагена». Міг цей поєдинок стати знаковим і для ще одного півзахисника «біло-синіх» - данця Дуелунда, який свого часу захищав кольори одного з головних суперників «Копенгагена» на внутрішній арені - «Мідтьюлланна», проте Міккель через низку травм вибув з гри .

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО, головний тренер «Динамо»:

- Дивився матчі «Копенгагена». Данці добре фізично підготовлені. Вони проповідують силовий і швидкий футбол. Так, можливо, вони в чомусь схожі на «Олександрію».

Столе СОЛЬБАККЕН, головний тренер «Копенгагена»:

- Ми постараємося провести хороші матчі і набратися досвіду. «Динамо» - це клуб з великими європейськими традиціями, і в ньому багато талановитих гравців, таких як Беньямін Вербич, про якого знають всі фанати «Копенгагена».

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Попов, Шабанов, Миколенко, Сидорчук, Буяльський, Гармаш, Вербич, Циганков, Бесєдін

«Копенгаген»: Йонссон, Варела, Нельссон, Папаяннопулос, Бенгтссон, Стаге, Зека, Фішер, Фальк, Сантос, Сотіріу.

24 жовтня, четвер

«Динамо» - «Копенгаген»
Київ. НСК «Олімпийський». 22:00
ТВ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
ДИНАМО - КОПЕНГАГЕН. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр: Халіл Мелер (Туреччина)
Прогноз Sport.ua - 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 05 травня 2024, 08:55 4

Угорщина та Словенія підвищилися у класі за підсумками виступів у Дивізіоні 1A

Коментарі